open-navfaktor-logo
search
Nemirni Italijan
Tonali "krivac": Newcastle sprema tužbu protiv Milana?
Sandro Tonali, italijanska fudbalska zvijezda, za koju je ovog ljeta Newcastle platio Milanu 64 miliona eura, dobio je desetomjesečnu suspenziju zbog sportskog klađenja na ilegalnim platformama.
03.11.2023. u 22:24
get url
text

Tonali se nagodio s Fudbalskim savezom Italije, tako što je priznao krivicu, a desetomjesečna zabrana za fudbalera praktično znači i kraj sezone. Fudbalera čeka i osam mjeseci rehabilitacijskih akitvnosti i najmanje 16 javnih pojavljivanja.

VEZANI TEKST - Italijanskoj zvijezdi zbog klađenja desetomjesečna suspenzija

Propustit će i Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, pod uvjetom da Italija izbori plasman.

Njegova suspenzija završava krajem augusta 2024. godine.

Sportistima u Italiji zabranjeno je kladiti se na utakmice pod organizacijom Fudbalskog saveza Italije, UEFA-e i FIFA-e i zabranjeno im je direktno ili indirektno uplaćivati oklade, a onima koji pravilo prekrše prijete novčana kazna ne manja od 25.000 eura i zabrana igranja do tri godine.

Tonaliju je na ruku išlo to što nije utjecao na negativne rezultate svog tima, odnosno što se kladio na Milan u utakmicama u kojima je igrao. Engleski mediji već neko vrijeme pišu da Newcastle sprema tužbu protiv Milana kojom bi pokušali dokazati da je Milan znao za Tonalijevu ovisnost prije nego što ga je prodao Englezima.

Ipak, u Milanu to poriču.

- Saznali smo za Tonalijevu ovisnost preko medija, znamo samo ono što smo pročitali. Ništa drugo ne znamo i nismo znali - poručili su iz Milana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.