open-navfaktor-logo
search
Napustio hotel
Sutra počinje Bundesliga, a trener Augsburga propušta meč zbog paste za zube?!
Trener Augsburga Heiko Herrlich, ekipe koja nastupa u 1. Bundesligi, propustit će prvu utakmicu s novim klubom zbog paste za zube.
15.05.2020. u 16:21
get url
text

Herrlich neće moći predvoditi ekipu protiv Wolfsburga u prvoj utakmici, nakon odluke o nastavku sezone, zbog toga što je otišao da kupi pastu za zube čime je prekršio pravilo karantine.

U saopćenju Augsburga se navodi da je njihov trener prije sutrašnjeg meča napustio hotel nakratko i time prekršio pravilo karantine.

Herrlich je izrazio žaljenje zbog svog postupka zbog kojeg neće moći predvoditi svoje igrače.

- Pogriješio sam što sam napustio hotel. Zbog toga neću moći voditi ekipu protiv Wolfsburga - kazao je njemački trener, priznavši da je otišao do marketa kako bi kupio pastu za zube.

Herrlich će narednih dana proći dva testiranja te ukoliko rezultati budu negativni, 48-godišnji trener će ponovo moći predvoditi ekipu.

Bundesliga će postati prva velika evropska liga koja se će se vratiti na teren nakon dvomjesečne pauze zbog pandemije novog koronavirusa.

Prve utakmice nastavka sezone u 1. i 2. Bundesligi igraju se u subotu, 16. maja.

Prva i druga Bundesliga prekinute su 13. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. U elitnom razredu njemačkog fudbala do tog trenutka bilo je odigrano 25 kola, a lidersku poziciju na tabeli držao je minhenski Bayern s 55 bodova, četiri više od drugoplasirane Borussije Dortmund.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.