open-navfaktor-logo
search
Borba za PLBiH
Stupčanica startala pripreme, tim osvježen sa sedam novih igrača
Šef stručnog štaba Stupčanice Dženan Zaimović izvršio je prozivku igrača. Svi planirani igrači odazvali su se prozivci, osim jednog igrača koji je dobio dozvolu da se naknadno priključi pripremama zbog iznenadne smrti člana porodice. Na prozivci se pojavilo sedam novih igrača, od kojih su četiri nova pojačanja i tri juniora koji su se priključili prvom timu.
16.01.2024. u 08:31
get url
text

Stupčanici se posljednji priključio Sedad Subašić. Sedad ima bogato iskustvo igranja u Premijer ligi BiH, nastupao je za klubove poput FK Željezničar, FK Tuzla City i FK Zvijezda 09. U sezoni 2021/2022, bio je najbolji asistent i strijelac FK Željezničara. Sedad dolazi iz FK Zvijezda 09, a vrijedno je napomenuti da je započeo svoju karijeru u FK Rudar Kakanj te da je zabilježio i nastupe za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Pozicija na kojoj igra je prednji vezni.

Prije Sedada, u redove Stupčanice došao je i Jahja Bajrić, rođen 2004. godine. Jahja je stasao kao igrač u juniorskim selekcijama FK Sarajevo i FK Željezničar, te ima i zapažene nastupe za reprezentaciju Bosne i Hercegovine U-16 i U-18. Posljednji klub prije dolaska u Stupčanicu bio mu je FK Baton, a tokom jesenjeg dijela sezone istakao se kao najbolji strijelac Druge lige FBiH grupa Centar.

Napadač Kemal Mujarić je također novo pojačanje, sa 24 godine i većim iskustvom igranja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nastupao je za Mladost, Budućnost, Slobodu, Tuzla City, te je posljednji angažman imao u crnogorskoj Iskri.

Na čelu odbrane će se pridružiti mladi golman Igor Rončević, koji je ponikao u redovima Slavije, a posljednji klub mu je bio Famos iz Vojkovića.

Uz ova pojačanja, u seniorski tim došla su i tri igrača iz juniorskog pogona Stupčanice: Amel Karavdić, Sedin Doljančić i Hasan Mahmutović. Ostali su standardni igrači koji su bili dio prošlosezonske ekipe, osim onih koji su napustili tim na kraju prve sezone Prve lige FBIH.

Što se tiče priprema i prijateljskih utakmica, dvije će se odigrati u januaru - 20. i 27. januara, dok je treća zakazana za 03. februar pred Kup utakmicu protiv NK Široki Brijeg. Nakon Kupa, drugi dio priprema za Prvu ligu Federacije BiH bit će održan u Turskoj od 12. februara, uz planirane prijateljske utakmice 14, 16. i 21. februara.

NK Stupčanica se ambiciozno priprema za izazove predstojeće sezone, a navijači s nestrpljenjem mogu očekivati početak takmičenja u Prvoj ligi FBIH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.