open-navfaktor-logo
search
Brazilac na odmoru
Stigao u Sarajevo: Vraća li se Santos u Željezničar?
Fudbaleri Željezničara odigrali su jednu od najgorih polusezone u historiji Premijer lige BiH.
25.12.2023. u 17:30
get url
text

Plavi su u 18 kola skupili mizernih 19 bodova i na diobi su pozicije koja vodi u niži rang takmičenja.

Jasno je da je Plavim potreban remont, posebno u ofanzivnom dijelu ekipe, jer je Željo postigao samo 16 golova i uz Široki Brijeg je najnefikasnija ekipa jesenjeg dijela sezone.

Stručni štab tima sa Grbavice raspitivao se za Esmira Hasukića i Nihada Šeru, dvojicu ofanzivaca iz GOŠK-a, a navijači maštaju i o povratku jednog bivšeg igrača koji je prošle godine svojim igrama najzaslužniji za plasman u Evropu.

Clerismario Rodrigues Santos jučer se na svom Instagramu tagovao da je stigao u Sarajevo, a danas internetom kruži fotografija da je u društvu Samira Bekrića, koji se na papiru vodi kao sportski direktor Želje.

Brazilac je ljetos, nakon što mu je istekao ugovor, besplatno napustio Željezničar i potpisao za AEK Larnacu. Ugovor mu važi do 31. maja 2025. godine, ali se na Kipru nije naigrao (u prvenstvu i u Kupu odigrao 12 utakmica - 401 minutu).

Kako saznajemo iz izvora bliskih igraču, teško je očekivati da će mu kiparski klub dati slobodne papire za povratak na Grbavicu. A da li je u pitanju moguća posudba, ili prijateljski ručak sa Bekrićem, nismo mogli dobiti odgovor sa Grbavice... Inače, na Kipru je trenutno prvenstva pauza, pa nije isključeno da je Santos došao i na kraći odmor, a tamošnje prvenstvo nastavlja se već 2. januara (AEK 3. januara igra protiv Othellos Athienoua).

Ove zime su Željezničar napustila dvojica igrača - Edin Rustemović i Aleksandar Kosorić, ali će biti još odlazaka, jer stuka Plavih želi promijeniti "krvnu sliku" pred drugi dio sezone, u kojem, za sada, slijedi borba za opstanak.

FOTO: Facebook/Grupa FK Željezničar

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.