open-navfaktor-logo
search
Zmajevi na Ilidži
Stigao Gojković, čeka se Pjanić, šta će biti sa Hadžikadunićem?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine i utakmice protiv Lihtenštajna i Portugal.
10.10.2023. u 14:37
get url
text

Zmajevima se priključio Renato Gojković, koji je dobio naknadni poziv, a očekuje se još dolazak Miralema Pjanića. Prema riječima Nedima Jusufbegovića, trenera u stručnom štabu, još je neizvjesna situacija oko povrede Dennisa Hadžikadunića.

- Selektor će se više baviti taktičkim varijantama. Spisak je dovoljan širok. Želimo dati sve od sebe. Svi oni koji su tu, to je prioritet i svi oni koji su tu mogu odgovoriti zahtjevima i vjerujem da će biti pravi da polučimo povoljan rezultat - kazao je Jusufbegović, koji nije mogao govoriti ništa o mogućem sastavu.

Zmajevi su dvije godine bez gostujuće pobjede, da li je Lihtenštajn idealna prilika da se prikine taj negativni niz?

- Pa dobro, danas svi igraju lopte, ali svi vjerujemo i očekujemo da ćemo pobijediti i sa takvim odnosom ulazimo u svaku utakmicu bez obzira protiv koga igramo - poručio je Jusufbegović.

Luka Menalo, fudbaler zagrebačkog Dinama, optimista je pred oktobarske izazove.

- Drago mi je da ćemo se vratiti u formaciju sa četiri igrača nazad, jer očito je da ovo nije išlo baš najbolje. Svjesni smo toga svi. Očekujemo da ćemo s promjenom formacije doći do željenog rezultata - kazao je Menalo, dodavši:

- Novi selektor, novi zahtjevi, nova očekivanja. Ali i nova energija. Sve će ovisiti od rezultata. Jer, rezultat je jedino mjerilo. S obzirom na naše prijašnje utakmice ne mogu reći da imamo ijednu laganu utakmicu. Meni, kao sportisti je uvijek želja ići na pobjedu. Nije prepotentno, ali jednostavno, takav sam da uvijek želim ići na pobjedu. Bit će jednako teško i protiv Lihtenštajna i Portugala. Mislim da želja i htijenje neće doći u pitanje.

VEZANI TEKST - Loše vijesti: Savo Milošević ne može računati na dvojicu Zmajeva

Pred novinare je izašao i Adrian Leon Barišić, defanzivac Basela, koji je propustio septembarske utakmice. Sada je van stroja nekoliko njegovih "konkurenata" iz zadnje linije.

- Kao profesionalci više smo navikli na pritisak. Isto mi je da li je tu pet, šest stopera i ili ja bio sam. Uvijek sebi postavim najveća očekivanja. Ako dobijem priliku dat ću sve od sebe. Uvijek mi je ao kada je neko povrijeđen, ali to je sastavan dio fudbala i idemo dalje - kazao je Barišić, dodavši kako još nije jedan na jedan razgovarao sa selektorom Miloševićem.

Zmajevi će danas imati zatvoreni trening, a sutra će odraditi još jedan trening pred odlazak u Lihtenštajn (četvrtak ujutro).

{$galerijaFotografija}

0J4A3824.jpg
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.