open-navfaktor-logo
search
Pred Skupštinu
Šta se kuha u FK Sloboda: Ko želi vidjeti leđa Mujkanoviću, ugroziti cilj i kakve veze imaju nadolazeći izbori?
Nešto se kuha pred sjednicu Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla planiranu za šesti decembar.Skupština je izvještajnog karaktera na kojoj bi predsjednik Senad Mujkanović trebao prezenzirati izvještaj o radu Upravnog odbora, kao i finansijske pokazatelje.
02.12.2023. u 16:30
get url
text

No, da nije sve uredu, pokazuje i saopćenje Udruženja građanja "Slobodaši" Tuzla objavljenog i na zvaničnoj web stranici Slobode, u kojem je nedvojbeno iskazana podrška predsjedniku kluba koji obilježava 104 godine postojanja.

- Osvajanje prvog mjesta na polusezoni je izuzetan uspjeh i rezultat marljivog rada cijelog tima. Naročito treba istaći vašu sposobnost da se nosite s izazovima, kako sportskim tako i organizacionim, te da uspješno vodite klub iako ste se suočavali s preprekama u prvom mandatu, kada je Sloboda bila na korak od plasmana u evropsko takmičenje . Vaša odlučnost da nastavite raditi u korist kluba, čak i nakon prekida prvog mandata, pokazuje posvećenost ciljevima i viziji koju imate za FK Sloboda Tuzla, kao jedan od vodećih fudbalskih kolektiva u BiH.

- Ponosno smo svjedoci kako je klub, pod vodstvom gospodina Senada Mujkanovića, brzo prešao put od izazova do trijumfa. Postignuti rezultati na terenu ne samo da su obradovali navijače, već su i pokazali vašu sposobnost da pravilno usmjeravate resurse i talente kluba.Uz vašu posvećenost, optimizam i strateški pristup, vjerujemo da će FK Sloboda Tuzla nastaviti ostvarivati uspjehe, kako na domaćem tako i na evropskom nivou - saopćeno je, između ostalog, iz UG Slobodaši Tuzla.

Kako smo uspjeli saznati, postoje određene struje u Skupštini kluba koje bi rado vidjele leđa prvom čovjeku Slobode Senadu Mujkanoviću.

Navodno su nezadovoljni njegovim upravljanjem klubom, a razlozi nisu poznati, iako se spekulira da se radi o zauzimanju pozicija pred nadolazeće izbore u kantonalnim i federalnim fudbalskim organizacijama.

Ostaje nejasno zbog čega tačno vlada nezadovoljstvo među dijelom skupštinara, kad se zna da je Mujkanović stigao u najgorem mogućem periodu za klub, poslije ispadanja u niži rang, a na Tušnju nije zatekao niti oružara.

Sloboda je tada bila bez administracije, trenera, igrača, ali s naslijeđenim dugovima, nezadovoljnim navijačima i potrošenom tranšom iz gradske kase. Za kratko vrijeme sve je posloženo, na Tušanj se, upravo zahvaljujući Mujkanoviću, vratio trener Zlatan Nalić, a Crveno-crni su u prvih 15 kola jesenjeg dijela prvenstva slavili 12 pobjeda i zauzimaju prvo mjesto na tabeli Prve lige FBiH. Pored toga ekipa se plasirala u osminu finala Kupa BiH preko favoriziranog Željezničara.

Također, Tušanj je najposjećeniji stadion u drugom rangu takmičenja, što znači i da navijači podržavaju korake koji prave čelnici kluba. Kako smo uspjeli saznati Sloboda sve obaveze prema igračima i radnoj zajednici izmiruje na vrijeme.

Na kraju, jasno je da bi nove, tektonske promjene, u proljetnom dijelu prvenstva mogle ugroziti jedini cilj kluba, a to je eskpresan povratak elitni rang.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.