open-navfaktor-logo
search
Prijateljske utakmice
Spektakl u Americi: Arsenal slavio protiv Barcelone, Real bolji od Uniteda
Dok klubovi u Evropi, oni iz "donjeg doma" širom Starog kontinenta igraju utakmice kvalifikacija i bore se za plasman u grupne faze Lige prvaka, Evropske ili Konferencijske lige, elita se tek priprema za start nove sezone.
27.07.2023. u 08:13
get url
text

Na turnejama u Sjedinjenim Američkim Državama su engleski i španski velikani. Na SoFi stadionu u Los Angelesu spektakularnu utakmicu odigrali su Arsenal i Barcelona.

Topnici su slavili sa 5:3, uz promašen i jedanaesterac. Katalonci su poveli golom Lewandowskog, a Saka je izjednačio. Isti igrač je nešto kasnije promašio jedanaesterac, a Raphinha je donio novu prednost Barci. Do odlaska na odmor stvari je na početak vratio Havertz.

Trossard je sa dva gola donio prednost Arsenalu, Torres je u 88. smanjio na 4:3, a konačnih 5:3 postavio je Vieira u 90. minuti.

Real je sa 2:0 bio bolji od Manchester Uniteda. Kraljeve je u vodstvo doveo Bellingham u 6. minuti, a trijumf je potvrdio Joselu u 89. minuti.

Chelsea i Newcastle su odigrali 1:1. Jackson je pogodio za Plavce, a Svrake je poraza spasio Almiron u četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.