open-navfaktor-logo
search
Raskinuo ugovor
Šok za navijače Ajaxa: Dušan Tadić napustio Amsterdam
Ajax je u jednom danu ostao bez dvojice prvotimaca.
14.07.2023. u 23:08
get url
text

VEZANI TEKST - Arsenal za Tahirovićevog saigrača platio 38 miliona eura

Nakon što je Jurrien Timber za 38 miliona eura prešao u Arsenal, iz Amsterdama je stigla vijest koja je šokirala navijače ovog kluba.

Dušan Tadić (34) više nije igrač Ajaxa. Srbijanski reprezentativac sporazumno je raskinuo ugovor s nizozemskim velikanom godinu prije njegovog isteka. Nizozemski mediji navode da je Tadić nezadovoljan stanjem ekipe, transfer politikom, te je zbog toga zatražio odlazak.

- Bilo je jako teško donijeti ovu odluku, ali vjerujem da je pravi trenutak za to. Vrijeme je da i klub i ja napravimo novi početak. Vrijeme i uspjesi u Ajaxu su mi dali neopisiv osjećaj koji nikad prije nisam iskusio u karijeri. Zahvalio bih se svim navijačima za predivno vrijeme u klubu. Što se mene tiče, ovo nije oproštaj zauvijek. Uvijek ću biti igrač Ajaxa i nadam se da ću se uskoro vratiti u Amsterdam u drugoj ulozi, kao trener - izjavio je Tadić.

Tadić je u Ajaxu bio od 2018, a za klub iz Amsterdama odigrao je 241 utakmicu i ostvario učinak od 105 golova i 112 asistencija.

Jedan od novajlija u dresu Ajaxa je Benjamin Tahirović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je u Amsterdam stigao iz Rome.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.