open-navfaktor-logo
search
Autobiografija
Sneijder priznao: Votka je bila moj najbolji prijatelj u Madridu
Nizozemski veznjak Wesley Sneijder radi na svojoj autobiografiji, a jedan njen dio objavila je tamošnja štampa.
24.06.2020. u 17:48
get url
text

Sneijder je u karijeri promijenio mnogo klubova, a svakako najveći od njih je Real Madrid. On se na Santiago Bernabeu zadržao od 2007. do 2009. godine. U Madridu je nakon transfera iz Ajaxa dobio dres sa brojem 23 koji je prije njega nosio David Beckham. U prvoj utakmici za Real postigao je gol i to protiv gradskog rivala Atlético Madrida. Već u drugom kolu, protiv Villarreala, postigao je još dva pogotka. Prva sezona u Madridu je bila iznad svih očekivanja i Sneijder se pokazao kao dobra investicija.

Međutim, postoji i druga strana priče.

- Nisam shvatio da je boca votke postala moj najbolji prijatelj, a da fizički nisam ni osjećao. Sutradan sam se budio kao da se ništa nije dogodilo. Nastavio sam igrati, ali manje dobro i sa manje koncentracije. Računao sam na svoju fudbalsku inteligenciju. Kasnije sam fizički potonuo, jedva sam hodao, a to sam skrivao svojom tehnikom. Mislio dam da to neće niko primijetiti - otkrio je Sneijder.

Nizozemac je 2009. prešao u Inter, u vrijeme kada je Real Madrid dobio novog predsjednika i novog trenera i kada su u klub dovedeni Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso i mnogi drugi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.