open-navfaktor-logo
search
Dobojlije hit
Sloga sve bliža plasmanu u Evropu: Iskusni lisac Jagodić očitao lekciju mnogima, donedavni "anonimus" rešeta mreže
Autor: E. B.
14.03.2024. u 09:49
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić
Vlado Jagodić, 59-godišnji trener, čini čuda na klupi Fudbalskog kluba Sloga.
Tim iz Doboja igra na dva fronta (Premijer liga i Kup BiH), te se na oba nalazi u borbi za plasman u Evropu naredne sezone.
Sloga je poslije 22 odigrana kola četvrta na tabeli Premijer lige sa 35 bodova, samo bodom manje od trećeplasiranog Veleža.
Kada je u pitanju Kup BiH, Dobojlije su jučer preko Posušja stigli do polufinala.
Jagodić je u aprilu 2023. godine preuzeo tim iz Doboja. Prošle sezone je Sloga pod njegovim vodstvom uspjela izboriti opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.
Većina ljubitelja Premijer lige je i za ovu sezonu očekivala da će se Sloga boriti za opstanak, međutim Dobojlije sa iskusnim stručnjakom koji je bio i selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine čine čuda.
Sloga je u prvom kolu na Koševu pobjedila Sarajeva sa 2:1. Međutim, za njih je potom uslijedio hladan tuš, te su Dobojlije upisale čak četiri vezana poraza.
Slijedio je potom period nekoliko vezanih pobjeda, koji prekine poneki poraz.
Jagodić, koji je u nekoliko navrata u karijeri vodio Borac kao i mnoge bh. klubove, Slogu je do sada vodio na ukupno 36 mečeva. Zabilježio je 18 pobjeda, četiri remija i 14 poraza. Većina poraza je iz perioda sa početka njegovog mandata u Doboju, a po statistici se vidi (mali broj remija) da je on trener koji ide na sve ili ništa .
Udarna igla Sloge je napadač Dejan Vidić, a 30-godišnji Srbijanac trenutno je drugi strijelac Premijer lige sa 14 pogodaka, tri manje od lidera Nemanje Bilbije.
Vidić je prošlog ljeta stigao u Doboj iz ekipe iz ekipe IMT Beograd.
Prošle sezone je nastupio 33 puta u drugom rangu srbijanskog fudbala. Postigao je sedam golova uz pet asistencija. 
Zanimljivo je da mu je dolazak u Doboj prvi angažman van granica Srbije, u kojoj je do sada promijenio dosta klubova.
Karijeru je počeo u Moravi, da bi igrao za Napredak, Beloševac, Topolu, Zlatibor, Zemun, Crvenu zvezdu iz koje je bio na posudbama u Grafičaru i Napretku prije nego što je 2022. godine prešao u IMT kao slobodan igrač. 
Treba istaći da je prije dolaska u Slogu odigrao samo 15 utakmica u prvoligaškom društvu (period 2018-2020. godine u dresu Zemuna).
Drugi strijelac tima je Toni Jović, koji je ove zime napustio Slogu.
Ovaj tim u rosteru ima nekoliko zanimljivih premijerligaških imena: Momčilo Mrkaić, Mladen Veselinović, Fedor Predragović, Ajdin Redžić,....
Kapiten Dobojlija je Milan Milanović bivši fudbaler Palerma, koji ima iskustva igranje u Serie A (upisao pet mečeva).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.