open-navfaktor-logo
search
Ugovor do 2026. godine
Sloga "blindirala" Dejana Vidića
Autor: S. S.
27.03.2024. u 10:10
get url
text
Dejan Vidić briljira ove sezone
Dejan Vidić briljira ove sezone
Dejan Vidić, trenutno drugi najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine i napadač Sloge, produžio je vjernost Dobojlijama.
Tridesetogodišnjaku je na kraju ove sezone istjecao ugovor, ali on je odlučio potpisati novi koji ga za Slogu veže do januara 2026. godine.
Od dolaska u Slogu na početku ove sezone, Vidić je u svim takmičenjima odigrao 24 utakmice i postigao 18 pogodaka. U Premijer ligi BiH je u 21 nastupu pogađao 16 puta i trenutno je drugi najbolji strijelac s pogotkom manje od vodećeg Nemanje Bilbije.
Pored potpisa s Vidićem, trenera Vladu Jagodića poslije reprezentativne pauze može ohrabriti činjenica i da su preskočene administrativne prepreke za golgetera Momčila Mrkaića koji je registrovan i spreman za nastupe.
Sloga u petak gostuje u Konjicu gdje će odmjeriti snage s Igmanom, a sredinom naredne sedmice će u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH u Modriči ugostiti Zrinjski.
Dobojlije su najveće ovosezonsko iznenađenje u Premijer ligi BiH, s obzirom na to da trenutno drže četvrtu poziciju na tabeli.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.