open-navfaktor-logo
search
Sramota u Podgorici
"Slava herojima": Navijači podigli parolu za stradale srpske teroriste na Kosovu
Fudbaleri podgoričke Budućnosti remizirali su protiv Mladosti u 10. kolu šampionata Crne Gore.
28.09.2023. u 08:46
get url
text

Uprkos četiri gol i kiksa aktuelnog prvaka ove zemlje, nakon utakmice najviše se priča o sramnom potezu navijača domaćeg tima - Varvara.

Kako piše Lobsport nakon što je Budućnost kažnjena sa tri meča kod kuće i u gostima bez navijača, a zbog nacionalističkih skandiranja na utakmici protiv Dečića, Varvari su se vratili na tribine stadiona pod Goricom, u meču protiv Mladosti i nije im dugo trebalo da naprave još jedan preformans o kome će se pričati nakon utakmice.

Naime, u 28. minutu raširili su transparent sa imenima ubijenih Srbe, za koje na Kosovu tvrde da su teroristi, a koji su u nedjelju ubijeni u selu Banjska na sjeveru Kosova.

Varvari su raširili transparent sa imenima ubijenih Igora Milenkovića, Bojana Mijailovića i Stefana Nedeljkovića, uz poruku "slava herojima".

Standard piše da delegat meča Dejan Ljumović i pored istaknutih transparenata nije prekinuo utakmicu, već je ona regularno nastavljena sve do poluvremena.

U Banjskoj, na sjeveru Kosova, gdje većinski žive Srbi, 24. septembra ujutro u pucanju naoružanih Srba koji su blokirali cestu poginuo je jedan kosovski policajac, dok je jedan povrijeđen.

Naoružanu grupu, koja se sklonila u manastir Banjska i njegovu okolinu, opkolila je kosovska policija, a sukobi su nastavljeni na tom području tokom dana. Privedeno je šest osoba, među kojima su dva napadača i četiri osobe koje su radiovezom podržavale napad.

Kosovski premijer Albin Kurti objavio je da je do zuba naoružana grupa od oko 30 ljudi, koje je opisao kao profesionalnu terorističku/kriminalnu strukturu, napala kosovsku policiju i da smatra Srbiju odgovornom za incident.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.