open-navfaktor-logo
search
Održana Skupština
Sinan Ramović novi predsjednik FK Goražde
Poznati bh. fudbaler i nekadašnji igrač Željezničara Sinan Ramović novi je predsjednik Uprave FK Goražde, dok je njegov zamjenik Senad Hubjer.
12.07.2023. u 13:17
get url
text

Tu odluku donijela je  Skupština FK Goražde, nakon što je prethodna uprava podnijela ostavku.

Zadatak novog privremenog rukovodstva je da u narednih deset dana, do novog zasjedanja skupštine, predloži još pet članova uprave kako bi klub mogao nastaviti rad.

- Izabrali smo privremeni UO koji broji tri člana, ostat će tu naravno sekretar, i oni su dobili  zadatak da u narednih desetak dana pronađu neka rješenja za budućnost ovog kluba i da nađu određene ljude koji bi eventualno ušli u Upravni odbor, a koji mogu pomoći FK Goražde u narednom periodu – kazao je  predsjednik Skupštine FK Goražde Emir Sarajlić.

Napomenuo je da su na ovaj način stvoreni uvjeti da FK Goražde počne pripreme i učestvuje u današnjem žrijebanju za Prvu ligu Federacije BiH.

 - Ovom odlukom se odustalo od opcije da se klub vrati u kantonalnu ligu, što bi bilo jedno od katastrofalnih rješenja za ovog prvoligaša. Značajna su sredstva potrebna za takmičenje u Prvoj ligi FBiH, ali nije to samo seniorski tim, jer moraju se takmičiti i kadeti i juniori, jer ne vidim svrhu postojanja nekog kluba ako nema omladinsku školu i mislim da je to pravilo odlično, ali naravno sva ta takmičenja iziskuju sredstva i na godišnjem nivou klubu je za funkcionisanje u punom kapacitetu neophodno oko 350.000 KM – naglasio je Sarajlić.

Pred novom upravom je  zadatak da osigura sve preduvjete za nastavak takmičenja, a resorno kantonalno ministarstvo je dalo određena obećanja da će u narednom periodu FK Goražde dobiti dio sredstava kako bi klub izbjegao najteži scenarij.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.