open-navfaktor-logo
search
Odlučeno žrijebom
SFK 2000 Sarajevo domaćin Lige prvaka za žene
Žrijeb domaćinstava za UEFA Ligu prvaka za žene obavljen je danas, a voljom kuglica prvak BiH SFK 2000 Sarajevo izabran je za domaćina nadolazeće kvalifikacione grupe najprestižnijeg klupskog takmičenja u Evropi.
03.07.2023. u 15:06
get url
text

Višestruke šampionke Bosne i Hercegovine tako će od 6. do 9. septembra 2023. godine biti domaćin Osijeku (Hrvatska), Vorskli (Ukrajina) i Floru Talin (Estonija).

- Ukazana nam je velika čast određivanjem domaćinstva kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka. Uložit ćemo maksimalne napore kako bismo bili dobri domaćini i kako bi sve bilo na najvišem nivou. Vjerujemo da će grad Sarajevo opravdati očekivanja kao sportska destinacija, gdje će naši gosti zaista uživati. Pred nama je mnogo posla, kako na terenu, tako i van njega i sigurno ćemo spremno dočekati predstojeće utakmice - poručili su iz SFK 2000 Sarajevo.

SFK 2000 Sarajevo će u prvom susretu igrati protiv ŽNK Osijek iz Hrvatske. U drugom susretu sastaju se Vorsklom iz Ukrajine, a potom sa Flora Talin iz Estonije. Pobjednici ovih mečeva igrat će 9. septembra za prolaz u naredni krug takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.