open-navfaktor-logo
search
Borba za Ligu prvaka
SFK 2000 danas na Grbavici igra najvažniju utakmicu za ženski fudbal u BiH, osiguran direktan prijenos
Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo danas će od 15:30  na stadionu Grbavica dočekati švicarski FC Zurich Frauen u prvom meču druge faze kvalifikacija za Ligu prvaka.
21.09.2022. u 09:29
get url
text

Prije susreta sa FC Zurichom, fudbalerke SFK 2000 Sarajevo uspjele su proći dvije prepreke na turniru u Rumuniji, pobijedivši maltešku Birkikaru (4:0) i domaću Olimpiju Cluj (2:1).

Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem u najavi za ovaj susret rekla je da je ženski fudbal u Švicarskoj na veoma ozbiljnom nivou i da je njena ekipa dobila snažnog protivnika, ali da je raduju utakmice u proteklom mjesecu u kojima je SFK igrao veoma dobro u Rumuniji a igračice tog kluba nastavile takvu igru i u reprezentaciji.

Prema njenim riječima, ovo je najbolja igra SFK ikada sa dosta mladih igračica te da ovaj tim može mnogo više u odnosu na onaj koji je igrao šesnaestinu finala Lige prvaka.

Vjeruje da će sutra protiv veoma snažnog i disciplinovanog Zuricha uspjeti nametnuti svoju igru.

Kapitenka SFK 2000 Alisa Spahić smatra da ovaj tim ima karakter i zajedničku energiju i da pod euforijom svi žele da daju maksimum pored toga što je švicarski klub favorit.

Očekuje dobru igru i borbu te da u prvoj utakmici ostvare kvalitetan rezultat.

Igračica Amela Kršo napomenula je da je Zurich upisao dva poraza u posljednja dva kola u prvenstvu te da je njihova forma u padu.

Ulaz na današnji meč je slobodan, a za ovaj susret je osiguran i direktan TV prijenos na kanalu Moja TV.

Revanš je na rasporedu 28. septembra u Schaffhausenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.