open-navfaktor-logo
search
IceSnowFootball
Senad Lulić sa Švicarskom postao nezvanični prvak svijeta: Ja sam pravi Švicarac
Reprezentacija Švicarske osvojila je titulu neslužbenog Svjetskog prvaka u fudbalu na snijegu pod nazivom "IceSnowFootball".
20.01.2024. u 17:34
get url
text

Titulom se okitio i Senad Lulić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je bio prva zvijezda Švicaraca koji su u finalu slavili protiv Njemačke (3:1).

Lulić je bio i najbolji strijelac prvenstva sa sedam golova (zajedno sa Nijemcem Patrickom Helmesom), piše Blick, koji podsjeća da je Lulić igrao za Bosnu i Hercegovinu (57 puta).

- Jasno (aludirajući da je nastupao za BiH). Ali ja sam pravi Švicarac. S pasošem i ostalim. Ovdje sam odrastao i živim - kazao je bivši igrač rimskog Lazija za Blick.

Za Švicarsku su još igrali: Blerim Džemaili, Pascal Thuler, Marco Zwyssig, Thomas Bickel, Marc Hottiger, Stephane Chapuisat i kolumnista Blicka Kubilay Turkyilmaz.

Na turniru su nastupile i reprezentacije Njemačke, Nizozemske i Global United All-Stars, a među igračima su bili i brojni poznati asovi kao što su Mladen Petrić, Ivan Klasnić, Roman Weidenfeller, Mario Basler, Aron Winter, Ronald de Boer, Wesley Sneijder, Vincenzo Iaquinta, Mikael Silvestre, Lorik Cana...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.