open-navfaktor-logo
search
Seli u MLS
Sarajevo posudilo Ališaha u Kansas City
FK Sarajevo je potpisao jednogodišnju posudbu 19-godišnjeg veznjaka Harisa Ališaha sa Sporting Kansas City II koja starta od januara, početkom 2024. MLS Pro sezone. Sporting Kansas City ima mogućnost otkupa igračevih prava na kraju 2024. godine. 
22.12.2023. u 16:13
get url
text

- FK Sarajevo je odlučno krenuo jasnim putem karijernog razvoja mladih igrača. Koristimo naše široke veze da naše mlade igrače stavimo na skauting liste uspješnih klubova i oni su sigurno već na radaru i u Evropi i u Americi. Ova je posudba rezultat baš takvog odnosa. Haris će kroz ovu posudbu imati šansu za veliki napredak, profesionalni rad i značajan skok u karijeri a možda i ostvari veliki transfer. 

- Ponosni smo što smo izgradili ovakve odnose na direktnim relacijama klub-klub i što sve veću pažnju privlačimo u svijetu transfera. U ovome smo daleko prvi u BiH i želimo biti među prvim na ljestvici regije - rekao je Senijad Ibričić, sportski direktor FK Sarajevo.  

Sporting Kansas City je jedan od osnivača Major League Soccera, najviše divizije profesionalnog fudbala u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Kao jedan od najuspješnijih klubova lige, Sporting je dvostruki osvajač MLS kupa (2000, 2013) i četverostruki osvajač Lamar Hunta US Open Cupa (2004, 2012, 2015, 2017). Sporting Kansas City II služi kao drugi tim Sporting KC i prešao je u MLS NEXT Pro, novu ligu dizajniranu da razvije talente mladih u sljedeću generaciju MLS zvijezda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.