open-navfaktor-logo
search
Crna serija
Sarajevo posljednji put izgubilo četiri u nizu prije 28 godina
Fudbaleri Sarajeva su u velikoj rezultatskoj krizi. U kakvoj klub nije bio 28 godina. 
04.03.2024. u 12:29
get url
text

VEZANI TEKST - FK Sarajevo izgubio identitet, hoće li "preživjeti" Rožman i Ibričić?

Izabranici trenera Simona Rožmana nanizali su četiri uzastopna prvenstvena poraza i ugrozili su plasman u Evropu.

Prvo su u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone izgubili od Zrinjskog u Mostaru (0:2), potom je uslijedio domaći poraz od Širokog Brijega na startu proljetnog dijela sezone (1:3), da bi bez bodova ostali i na dva vezana poraza, kod ekipa koje su u tom trenutku bile posljednja i pretposljednja na premijerligaškoj tabeli (Zvijezda 0:1 i Željezničar 0:3).

Prema dostupnim informacijama na stranici Bordovremeplov posljednji FK Sarajevo je upisalo četiri uzastopna poraza u sezoni 1995/96.

Prije 28 godina, u periodu od 16. marta do 13. aprila 1996. godine, uspješniji od Bordo tima redom su bil Rudar u Kaknju (2:0), Iskra u Bugojnu (2:1), Zenica na Koševu (1:0) i Travnik na Piroti (3:2). Negativna serija tada je prekinuta domaćom pobjedom protiv Olimpika (1:0).

Kada se aktuelnoj crnoj seriji dodaju i dva remija u Kupu (Sloboda 1:1 - prošli na penale, Borac 0:0 - revanš se igra 14. marta), onda se dolazi do brojke od šest utakmica bez pobjede.

Očito da u FK Sarajevo nešto ne štima. Priznao je to i trener Simon Rožman. Ukoliko se se ekipa ne probudi iz "zimskog sna", plasman u Evropu bit će itekako upitan. Za ekipu koja ima najbolje finansijske uvjete i vjerovanije jedne od najplaćenijih igrača u ligi to bi bio veliki neuspjeh.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.