open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo na ligaški trijumf protiv Tuzla Cityja čeka skoro tri godine
Fudbaleri Sarajeva narednu utakmicu igraju u nedjelju u meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja. 
18.04.2023. u 20:49
get url
text

Ovaj duel zakazan je za 18 sati, a Bordo tim će Tuzlake, prema svemu sudeći, dočekati na Koševu.

Rekonstrukcija travnjaka na Koševu počela je u prvoj polovini augusta 2022. godine, tako da Sarajevo od tada ne igra utakmice na najvećem bh. stadionu.

Bordo tim je ove sezone pred domaćim navijačima igrao dvije utakmice - protiv Sloge i Posušja. Nakon prinudnog odlaska sa najvećeg bh. stadiona goste su dočekivali na Bilinom polju, na stadionu Rođeni u Mostaru, Trening-centru FSBiH u Zenici i stadionu u Doboju kod Kaknja.

Zanimljivo je da Bordo tim na pobjedu protiv narednog protivnika čeka sedam ligaških mečeva.

Sarajevo je posljednji put u Premijer ligi protiv Tuzlaka slavilo prije više dvije i po godine, tačnije 12. augusta 2020. godine (1:0 na Koševu).

Od tada je Tuzla City slavio četiri puta, a tri susreta su završena bez pobjednika.

Treba istaći da su Tuzlaci u nizu od tri uzastopna trijumfa protiv Sarajeva, a navijače Bordo tima posebno boli ubjedljivi poraz iz augusta prošle godine.

Tada je Tuzla City na Bilinom polju slavio rezultatom 5:1.

Sarajevo je šesto na tabeli sa 39 bodova te će do kraja sezone voditi borbu za plasman u Evropu. 

Zanimljivo, Tuzlaci se nalaze samo poziciju ispod izabranika Mirze Varešanovića. Međutim, imaju 28 bodova, samo tri više od posljednje Slobode, tako da će se uz još nekoliko timova do kraja sezone boriti za opstanak u elitnom rangu bh. fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.