open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Rožman u Gabeli želi nastaviti pobjednički niz na klupi Sarajeva, derbi začelja u Posušju
Danas su na programu dva susreta šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
02.09.2023. u 07:47
get url
text

Od 19:30 na teren će Posušje i Sloga iz Doboja.

Oba tima do sada imaju po jednu pobjedu i tri poraza, tako da se ovaj duel može nazvati i derbijem začelja.

Sa početkom od 20:45 ekipa GOŠK-a u Gabeli dočekuje FK Sarajevo.

Tribine će sigurno biti ispunjene do posljednjeg mjesta, s obzirom da će ovo biti prvi meč u Gabeli pod svjetlošću reflektora.

- Težak period je iza nas, pogotovo kada se mijenja trenažni proces. Igrači su tada na iskušenjima. Polako mijenjamo trenažni proces, a što se tiče igara, pokazali smo da imamo kvalitete.

Ima tu i mana, te prostora za napredak. Pozitivno je kada imamo pozitivne rezultata, a hvala i navijačima na podršci. Osjetimo tu pozitivnu energiju, igrači prihvataju stvari, ali mi nećemo žuriti. Želimo mir u radu i da budemo sve bolji i bolji - rekao je trener Bordo tima Simon Rožman u najavi meča.

Meč se igra u noćnom terminu.

- Imali smo neobične termine, u sred dana... To je dobar termin, biće dobra atmosfera. Mi moramo biti svjesni gdje idemo i kako se trebamo postaviti. Očekujem kontroliranu utakmicu, te vjerujem da smo mi kvalitetniji - dodao je stručnjak iz Slovenije.

Sarajevo pod Rožmanom za sada igra sjajno. Bordo tim je u posljednja tri duela upisao sve tri pobjede. Trenutno su drugi na tabeli sa devet bodova (upisali i poraz od Sloge u prvom kolu).

GOŠK sa druge strane ove sezone ima po jednu pobjedu i remi, te tri poraza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.