open-navfaktor-logo
search
Osuđen za silovanje
Robinha traži Interpol, Brazil odbio izručenje
Brazilske vlasti odbile su Italiji izručiti nekadašnju zvijezdu Real Madrida Robinha, prenose italijanski mediji.
15.02.2022. u 15:20
get url
text

Robinho je drugostepeno osuđen na devet godina zatvora za silovanje 23-godišnje djevojke u vrijeme kada je bio član italijanskog Milana.

Njegovi advokati tvrdili su kako je djevojka pristala na seksualni odnos. Međutim, telefonske snimke bile su presudne pri donošenju odluke.

- Smiješno mi je, ne zanima me. Bila je pijana, i ne zna šta se dogodilo - rekao je tada kroz osmijeh Robinho.

Tužilaštvo u Milanu odmah je nakon potvrđivanja krivice zatražilo izručenje od brazilskih vlasti i objavilo potjernicu za nekadašnjim brazilskim reprezentativcem, budući da je ovo krivično djelo počinjeno u Italiji 2013. godine.

Vlasti u Brazilu najavile su da Robinho neće biti izručen Interpolu, budući da brazilski Ustav ne dozvoljava esktradiciju vlastitih građana drugim zemljama.

Robinho tako ostaje slobodan čovjek ograničen na život u vlastitoj zemlji. Napusti li Brazil, s obzirom na međunarodnu potjernicu, nekadašnji igrač Real Madrida, Manchester Cityja, Milana, Guangzhoua, Bašakšehira i Santosa mogao bi biti uhapšen u bilo kojoj drugoj zemlji koja ima sporazum o izručenju s Italijom.

Podsjetimo, Robinho je svojevremeno važio za najtalentovanijeg Brazilca u svojoj generaciji. Tokom dugogodišnje karijere osvojio je čak sedam titula državnih prvaka u pet zemalja u kojima je igrao.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.