open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Rendulić: Velež zaboravljamo, okrećemo se Borcu, Klafurić: Od ljepote igre se ne živi
Zrinjski je u mostarskom derbiju Pod Bijelim brijegom deklasirao Velež rezultatom 3:0 i došao na tri boda zaostatka od lidera premijerligaške tabele, banjalučkog Borca.
18.10.2023. u 18:36
get url
text

Za Zrinjski je ovo peta vezana pobjeda u Premijer ligi BiH, a Plemići su okršaj protiv gradskog rivala riješili u prvom poluvremenu, s obzirom na to da se mreža Rođenih tresla tri puta.

- Poslije 3:0 nije bilo realno da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nesvjesno smo prepustili inicijativu Veležu u drugom dijelu. Mislim da je rezultat realan. Imamo Borac u nedjelju, okrećemo se sljedećem protivniku, ovo zaboravljamo - prvi su utisci trenera Zrinjskog Krunoslava Rendulića.

- Bili smo jako dobri u prekidu, imali smo dobar centaršut, tajming igrača, igrače koji su pratili poput Jakovljevića koji je pogodio dva puta - dodao je šef struke bh. prvaka.

Njegov sunarodnjak na klupi Veleža Dean Klafurić kazao je da je utakmicu odlučio detalj iz finiša prvog poluvremena.

- Dobili smo tri gola iz tri prekida. Jako smo loše reagirali. Dva od tri gola su bila nakon druge lopte. To nas je presjeklo. Ključni trenutak je kada je Marić kod 2:0 odbranio udarac Haskića, a u sljedećem napadu je Zrinjski otišao na 3:0 - rekao je Klafurić za Arenu Sport i nastavio:

- Smatram da smo igrali dobro, kontrolirali smo igru drugo poluvrijeme, ali ne možemo sebi dopustiti takve greške. Od ljepote igre se ne živi. Živi se od efikasnosti, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane.

Zrinjski u narednom kolu gostuje Borcu, a Velež će na megdan Tuzla Cityju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.