open-navfaktor-logo
search
Trener Plemića
Rendulić nakon prolaska otkrio koga priželjkuje u drugom pretkolu Lige prvaka
Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, nije krio oduševljenje prolaskom svojih izabranika u drugo pretkolo Lige prvaka.
18.07.2023. u 23:08
get url
text

Nakon što su u prvom susretu slavili sa 1:0, Plemići su danas teže od očekivanog izborili plasman u narednu fazu, a odlučivali su jedanaesterci.

- I prije prve utakmice sam govorio da su to dvije podjednake ekipe, da su tu šanse 50-50. Ljudi ne prate armensku ligu i onda misli da je lagano, mi smo u ovoj regiji podcjenjivački nastrojeni. Drago mi je da smo prvi put u historiji kluba ušli u drugo kolo Lige prvaka. Kako je krenulo nadam se da ćemo doći do grupne faze nekog takmičenja - kazao je Rendulić pa nastavio:

Prvo poluvrijeme smo totalno dominirali. Drugo poluvrijeme smo iz nekih objektivnih razloga pali. Energetski smo pali, Urartu je zasluženo zabio drugi gol, mi smo izjednačili iz jedanaesterca, ali na kraju primili gol za penale. Jeste bilo dramatično, ali prošli smo. Čestitam igračima na borbi do zadnjeg momenta, mislim da smo ipak zasluženo prošli dalje - dodao je šef struke Plemića.

Mostarci će u drugom pretkolu igrati protiv bolje iz dvomeča Slovana (Slovačka) i Swift Hespera (Luksemburg). Prvi susret ova dva tima završen je rezultatom 1:1.

- Čini mi se da je ipak Slovan kvalitetniji i da ćemo protiv njih igrati u drugom pretkolu - poručio je trener Zrinjskog.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.