open-navfaktor-logo
search
Trener raspoložen
Rendulić: Ciljevi su ispunjeni, sad mogu otići
Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić bio je izuzetno raspoložen nakon što je mostarski klub izborio play-off Evropske lige, odnosno grupnu fazu jednog UEFA takmičenja.
17.08.2023. u 22:03
get url
text

- U dvije utkamice smo bili bolji. Potvrdilo se ono što smo znali, da Breidablik nije baš ta ekipa koja će svaku utakmicu dobijati šest komada. Iskoristili smo naš trenutak prošlu utakmicu, riješili prolaz, danas je bilo pitanje koncentracije i odnosa koji je izuzetan.

Sretni smo i drago nam je što smo prvi u bh. fudbalu koji smo uspjeli osigurati grupnu fazu jednog od takmičenja, koje će to takmičenje biti, to ćemo vidjeti - rekao je Rendulić.

Slijedi dvomeč sa LASK-om iz Linza u borbi za grupu Evropske lige.

- Bez daljnjega su oni favoriti, ali naravno da mi u dvije utakmice vidimo svoju šansu. Neće biti lako to je sigurno. Nadam se najboljem - dodao je Rendulić.

Kada je dolazio na klupu Zrinjskog kazao je da su ciljevi kluba dupla kruna i plasman u grupu evropskog takmičenja. Rendulić je to sa Mostarcima i ostvario.

- Sad mogu otići - našalio se hrvatski strateg i nastavio:

- Sve smo ispunili zahvaljujući igračima, ne treba zaboravit ni upravu. Sad idu novi ciljevi. Treba se odmorit, krenut u sezonu, već u nedjelju prvenstvo. Evropa ne donosi Evropu, nego naša domaća liga. Treba od početka skupljati bodove. Za dalje ćemo vidjeti da li ćemo proći. Ako prođemo super, ako ne, opet imamo cijelu jesen u Evropi. To je ono što smo htjeli, to je ono šta nas raduje. Da će biti teško bit će, da će biti izazovno bit će, ali imamo 30 igrača i igramo na tri fronta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.