open-navfaktor-logo
search
Evropsko takmičenje
Remi u derbiju večeri, odličan meč Gazibegovića, bivši fudbaler Veleža iznudio veliki remi, trijumf Dinama
Nakon što je nastavljeno takmičenje u Ligi prvaka, večeras je na red došla nokaut-faza i u ostala dva evropska takmičenja.
15.02.2024. u 22:53
get url
text

Na rasporedu je bilo po osam mečeva u Evropskoj i Konferencijskoj ligi.

Derbi su odigrale ekipe Feyenoorda i Rome, a završen je rezultatom 1:1 tako da će odluka o putniku u osminu finala Evropske lige odlučiti revanš na Olimpicu.

Feyenoord je poveo u finišu prvog poluvremena golom Igora Paixaoa, izjednačenje Romi donio je Romelu Lukaku i tako ostavio realne šanse za prolazak dalje.

U Istanbulu je Galatasaray sa 3:2 bio bolji od Sparte Prag. Za domaćine su zabijali Kerem Demirbay, te bivše zvijezde Serie Meertens i Mauro Icardi. Golove za goste iz Praga postigli su Preciado i Kuchta.

Ukrajinski Shakhtar kojeg s klupe vodi bivši fudbaler Veleža Marino Pušić je u Poljskoj ugostio Marseillea, a utakmica je završila 2:2. Golove za klub iz Donjecka postigli su Matvijenko i Eguinaldo, a za Marseille su zabijali Ndiaye i Aubameyang.

Milan je sa 3:0 razbio Rennes. Dvostruki strijelac je bio Loftus-Cheek, a u listu strijelaca se upisao i Leao.

Kada je u pitanju Konferencijska liga bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović odigrao je odličnu utakmicu u pobjedi svog Sturma nad Slovanom iz Bratislave rezultatom 4:1. Igrao je do 83. minute i bio zapažen u napadu i odbrani austrijskog tima.

Kolonija bh. fudbalera u Ferencvarošu (Muhamed Bešić, Eldar Ćivić i Kenan Kodro) meč protiv Olympiakosa započeli su na klupi. Na kraju je grčki klub ostvario pobjedu rezultatom 1:0.

Ajax je poražen u Amsterdamu sa 2:1 od Bodo/Glimta, a bh. reprezentativac Benjamin Tahirović je duel odgledao sa klupe. 

Dinamo koji sa klupe predvodi Seregej Jakirović gostovao je u Španiji, gdje je rezultatom 1:0 savladao Betis.

Gol odluke postigao je Petković iz penala u 75. minuti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.