open-navfaktor-logo
search
Pripremni meč
Reakcije iz tabora Sarajeva nakon poraza od Slovackog
U fazi smo priprema kada nam možda ovakve stvari i trebaju da bismo vidjeli gdje se nalazimo, te da unaprijedimo igru, kazao je Ćosić
26.06.2019. u 21:34
get url
text

U drugoj pripremnoj utakmici u Sloveniji fudbaleri Sarajeva poraženi su od FC Slovacko sa 0:2.

Odluka o pobjedniku pala je u drugom poluvremenu, kada su mrežu osvajača duple krune pogađali Jan Kalanbiška i Pavel Dvorak.

Dženis Ćosić, trener u stručnom štabu Bordo tima, čestitao je rivalu na, kako je istakao, zasluženom trijumfu.

- Utakmica od koje smo očekivali da će nam nešto pokazati, obzirom da je stil kojim igra ekipa Slovackog nekako od ovih ekipa protiv kojih smo planirali prijateljske utakmice najbliži stilu koji će nas čekati u prvom pretkolu Lige prvaka i sigurno da smo uvidjeli stvari na kojima moramo raditi i koje trebaju biti popravljene. Cilj prijateljskih utakmica je da izvučemo pouku, te da analiziramo slabe tačke. Što se tiče ekipe, momci su dali sve od sebe, pokušali smo pružiti što je moguće jači otpor, ali nas je ekipa Slovackog, ipak, nadigrala. U fazi smo priprema kada nam možda ovakve stvari i trebaju da bismo vidjeli gdje se nalazimo, te da unaprijedimo igru - kazao je Ćosić.

U nedjelju, 30. juna 2019. godine, Sarajevo će odigrati zadnju pripremnu utakmicu u Sloveniji, a protivnik je NK Domžale.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.