open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Razišli se Čelik i Armin Duvnjak, ko će voditi Zeničane do kraja polusezone
Nogometni klub Čelik, nakon subotnjeg poraza na gostovanju kod ekipe Simm Bau rezultatom 0:2, razišao se s trenerom Arminom Duvnjakom (33 godine), potvrdio je Feni PR zeničkog kluba Maid Redžić.
16.10.2023. u 09:47
get url
text

Čelik se nakon 10 odigranih utakmica sa samo 12 bodova, te s omjerom dvije pobjede i dva poraza te šest neriješenih rezultata, nalazi na 10. mjestu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, pa su se odlučili na razlaz s trenerom s kojim su prošle sezone suvereno izborili plasman u ovu ligu.

- Nakon sinoćnjeg sastanka s trenerom Duvnjakom, odlučeno je da se prekine saradnja s njim, jer nisu ispunjene ambicije za ovu sezonu. Ekipu će do polusezone voditi pomoćnici Izudin Kamberović i trener golmana Adis Nurković, koji će ekipu spremati za subotnji duel protiv lidera tuzlanske Slobode - kazao je Redžić.

Čelik je prošle sezone, pod vodstvom trenera Duvnjaka, kao član Druge lige FBiH u šesnaestini finala Kupa BiH nakon penala izbacio favorizirano Sarajevo, ali su, također nakon penala, u februaru ove godine, u osmini finala ispali od bijeljinskog Radnika.

Čelik je prošlog mjeseca u Kupu BiH savladao banovićku Budućnost s 3:1, ali će meč šesnaestine finala tog takmičenja, protiv prvaka BiH mostarskog Zrinjskog, igrati naknadno.

Duvnjak je ekipu Čelika preuzeo u martu prošle godine, a u periodu od augusta prošle do augusta ove godine zenički tim bio je bez poraza, a od februara ove godine obavlja i posao pomoćnog trenera u U15 selekciji BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.