open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Rasterećeni Zrinjski gostuje u Linzu, Rendulić ostao bez dvojice standardnih stopera
Fudbaleri Zrinjskog večeras od 21 sat u Linzu protiv LASK-a igraju prvi meč play-offa za ulazak u grupnu fazu Evropske lige.
24.08.2023. u 07:55
get url
text

Plemići u ovaj susret ulaze rasterećeni jer su zahvaljujući prolasku u prošlom pretkolu izborili grupnu fazu Konferencijske lige, tako da već imaju osiguranu evropsku jesen. Zrinjski je tako postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je izborio grupnu fazu u Evropi.

- Očekivanja su ista, pružiti dobru igru i pobijediti. Jasno je da neće biti nimalo lako. Jasno je da je LASK veliki favorit, ali vidimo svoju šansu u dvije utakmice. Mislimo da možemo proći dalje, zato i jesmo tu.

Što se tiče stanja u ekipi, imamo malo problema u vezi sa izostancima zbog kartona i povreda, ali Bože moj. Svi oni koji su zdravi su raspoloženi i spremni za igru - kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić jučer, pa se osvrnuo na ekipu LASK-a:

- Vjerujem da je LASK najkvalitetnija ekipa od svih protiv kojih smo igrali u Evropi ove sezone i to je evidentno. Čak bih rekao i da je razlika velika u odnosu na druge protivnike. Ako govorimo o njihovoj snazi, treba reći da su jaki kao ekipa, ali su i skup jako dobrih i odličnih pojedinaca.

Znaju i žele igrati, žele se nadigravati, a mogu i visoko pritisnuti protivnika, tako da nas čeka jako izazovna utakmica. Ipak, mi se ne bojimo i spremni smo na sve izazove odgovoriti na najbolji mogući način - dodao je strateg Plemića.

Rendulić neće moći računati na stoperski par Jakovljević (povreda) - Barišić (suspenzija). Njih će zamijeniti Batarelo i Senić.

Pravdu na ovom meču će dijeliti sudijska trojka iz Izraela predvođena Orelom Grinfildom.

Revanš će se igrati za sedam dana u Mostaru.

Ono što može radovati ljubitelje fudbala u našoj zemlji je informacija da će oba meča biti emitovana u direktnom TV prijenosu na kanalima Arena Sporta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.