open-navfaktor-logo
search
Homofobne poruke
Rangnick prekrižio trojicu reprezentativaca: To neću tolerirati dok god sam selektor
Fena
12.03.2024. u 21:51
get url
text
FOTO: Igor Soban/PIXSELL
Ralf Rangnick, selektor austrijske fudbalske reprezentacije, odbacio je s popisa igrača za sljedeću reprezentativnu akciju trojicu fudbalera bečkog Rapida zbog homofobnih ispada.
U pitanju su napadač Guido Burgstaller, vezni igrač Marco Gruell i golman Niklas Hedl. Oni su nakon nedavnog gradskog derbija protiv Austrije snimljeni kako uzvikuju homofobne poruke. Kažnjeni su tako što su izbačeni s reprezentativnog spiska  te ih neće biti u timu za prijateljske utakmice protiv Slovačke 23. marta i Turske 26. marta.
- Takve poruke sigurno neću tolerisati dok god sam selektor. Od ranije to svi igrači vrlo dobro znaju, a njih su trojica pokazala ono protiv čega se upravo svi zajedno borimo - rekao je njemački strateg koji je prije posla u Austriji radio u Schalkeu, Hoffenheimu, Leipzigu i Manchester Unitedu.
Uz to je Rangnick naveo kako dotična trojica nisu prekrižena za potencijalni odlazak na Evropsko prvenstvo tokom juna i jula u Njemačkoj. Na EURO-u se Austrija nalazi u teškoj grupi D zajedno s Francuskom, Nizozemskom i još jednom reprezentacijom koja mora proći dodatne kvalifikacije, prenosi Hina.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.