open-navfaktor-logo
search
Bez dlake na jeziku
Rade Bogdanović isprozivao igrače Srbije: Limitirani i provaljeni, ne znam šta su popili na poluvremenu
Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler Željezničara i bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, komentarisao je plasman Orlova na Evropsko prvenstvo.
19.11.2023. u 23:18
get url
text

Izabranicima selektora Dragana Stojkovića bio je dovoljan i remi protiv Bugarske (2:2) za direktan plasman u Njemačku.

No Bogdanović nije zadovoljan i iskoristio je priliku da isproziva Orlove, za koje smatra da su limitirani.

- Ne znam šta su popili kad su otišli u svlačionicu i da tako izađu na teren. Ova reprezentacija je dobro limitirana svojom kvalitetom. Očekivanja su uvijek velika, ali tu ima dosta nedostataka. U samoj organizaciji igre, vođenju...

Zato je uvijek stres. Jeste da su Bugari limitirani, posljednji na tabeli i bez takmičarskog značaja. Nije čudo što je kod nas došlo do pada koncentracije, taktičkih varijanti, pa i discipline koji su prouzrokovali jako stresnu i problematičnu situaciju.

Mi na svakoj utakmici dobijemo gol koji liče. U Rusiji protiv Švicaraca, pa protiv Crne Gore, pa danas isto poslije kontre... To kod velikih ekipa ne može da se toleriše - kazao je Bogdanović dodavši:

- Jasno je da kad odete prvi put poslije toliko godina, svi su sretni i ushićeni, ali se postavlja pitanje zašto prije nisi otišao, a isti igrači i oni koji vode fudbal. Tamo treba da osvjetlamo obraz, da ne budemo vreća za udaranje kao na Svjetskom prvenstvu, a za to moramo mnogo toga da promijenimo. To se sve vidjelo večeras. Za Evropsko prvenstvo moramo baš, baš da se pripremimo.

Kako? To je stvar selektora. Mi od početka kvalifikacija pričamo da je naš sistem igre provaljen. Nas su Bugari provalili. Mi nemamo određene varijante kad nas neko provali, da ti pustiš drugu, treću, četvrtu varijantu... Otišli smo, ali daleko od stila kako smo protiv Portugala otišli - istakao je Bogdanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.