open-navfaktor-logo
search
Sjajni mečevi
PSG i Borussija Dortmund izborili plasman u polufinale Lige prvaka
Autor: Faktor
16.04.2024. u 23:00
get url
text
Fudbaleri PSG-a plasirali su se u polufinale Lige prvaka. Francuski velikan je u revanšu četvrtfinala ovog takmičenja savladao u gostima Barcelonu sa 4:1, te prošao sa ukupnih 6:4.
Podsjetimo, prije šest dana je u prvom duelu na Parku prinčeva Barca u sjajnoj utakmici prepunoj preokreta slavila 3:2. 
Domaća ekipa u 12. minuti dolazi do vodostva preko Raphinhe.
Barcelona je od 29. minute imala igrača manje. Barcola je pobjegao Arauju, ovaj ga je srušio na samom rubu šesnaesterca i sudija je isključio igrača Barcelone.
PSG je iskoristio igrača više u 40. minuti. Barcola je odlično prošao po lijevoj strani, oštro je ubacio, a Dembele na drugoj vratnici zakucava u mrežu. 
Francuski tim do prednosti dolazi u 55. minuti. Nakon kornera lopta je stigla do Vitinhe koji je s 20 metara snažno pucao i probio Ter Stegena za 2:1.
Pet minuta kasnije Mbappe iz penala povećava vodstvo Parižana.
Isti igrač u 89. minuti potvrđuje plasman PSG-a za konačnih 4:1.
U drugom duelu sastali su se Borussija Dortmund i Atletico Madrid. Konačan rezultat meča glasio je 4:2, čime je njemački tim sa ukupnih 5:4 prošao u polufinale.
Zasluženo je poveo domaći nakon nešto više od pola sata dobre napadačke igre. Brandt je primio loptu u kaznenom prostoru, otišao je dosta ukoso te pucao s lijeve strane lijevom nogom.
U 39. minuti Borussija dolazi do novog gola preko Maatensa. Lijevi bek njemačkog tima odigrao je dupli pas sa Sabitzerom, osvojio dosta prostora i šutirao s lijeve strane.
Igrala se 49. minuta kada autogol zabija Hummels. Nakon kornera je Hermoso vratio loptu glavom prema petercu Dortmunda, a Hummels nespretno reagirao i poslao loptu u vlastitu mrežu.
Atletico u 64. minuti dolazi do izjednačenja. Nakon dobre akcije Atletica pucao je Riquelme s lijeve strane, no obranio je Kobel. Lopta se odbila do Corree, koji jednom promašuje, ali drugi put pogađa.  
Borussija u 71. minuti dolazi do novog vodstva. Ubacio je Sabitzer s lijeve strane, a Fullkrug je poslao loptu iza leđa Oblaka.
Samo tri minuta kasnije Sabitzer postavlja konačan rezultat susreta.
Podsjetimo, u prvom duelu Atletico je slavio sa 2:1.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.