open-navfaktor-logo
search
Evropska takmičenja
Priznanje za Gvozdena, Peljti derbi, Bilbija prvi put u grupnoj fazi
Evropska fudbalska federacije (UEFA) sve više vjeruje bosanskohercegovačkim sudijama. I to onima koje je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme najčešće "ignorisao".
27.11.2023. u 10:51
get url
text

Dvojica naših arbitara sudit će utakmice grupnih faza evropskih takmičenja. Najbolji bh. arbitar Irfan Peljto dijelit će pravdu na susretu Evropske lige između Freiburga i Olympiacosa. Njemu će asistirati Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, a četvrti sudija je Miloš Gigović. Ovaj meč je jedan od derbija kola. Domaćinu je dovoljan i bod za prolaz dalje, a gostima igra samo pobjeda. 

Luka Bilbija iz Prijedora dobio je čast da sudi meč grupne faze Konferencijske lige između Breidbalika i Macabi Tel Aviva. Ranije je sudio kvalifikacije, ali ovo će mu biti prvi susret grupne faze nekog evropskog takmičenja. Sa njim će na put i pomoćnici Damir Lazić i Amer Macić.

Kada su u pitanju službena lica BiH će imati svog predstavnika i u 5. kolu Ligi evropskih prvaka. To će biti Haris Gvozden, koji će obavljati funkciju delegata na meču Sevilla - PSV Eindhoven. Svakako to je veliko priznanje za BiH, ali i Gvozdena. Elmir Pilav će obavljati funkciju kontrolora suđenja u Konferencijskoj ligi na meču Spratak - Ludogorest.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.