open-navfaktor-logo
search
Legenda Sarajeva
Predrag Pašić: Moramo biti realni, Ukrajina je favorit, ali nije ih nemoguće pobijediti
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo igrat će protiv selekcije Ukrajine.
23.11.2023. u 15:37
get url
text

Legenda bh. fudbala i nekadašnji fudbaler Sarajeva Predrag Pašić smatra da su Ukrajinci favorit u odnosu na selekciju BiH, koja je u velikoj rezultatskoj krizi, te da je teško očekivati da će selektor Savo Milošević imati vremena da do marta okrene situaciju.

- Žrijeb nam je opet, po mom mišljenju, dao najtežeg protivnika. Bit će nam veoma teško s obzirom na sve ono što se dešava unutar i oko reprezentacije. Opet, vjera u pozitivan rezultat mora postojati, jer to je jedini način da se u martu nešto učini i da naši igrači dobiju potrebno samopouzdanje. Moraju shvatiti da svakog protivnika možemo dobiti, iako u ovom trenutku šanse nam zaista nisu velike - kazao je Pašić za Fenu.

Napominje da Savez mora poduzeti sve što je u njegovoj moći da se ekipa što bolje pripremi za Ukrajince. Vjeruje da je selektor Milošević u posljednjim mečevima kvalifikacija mogao stvoriti sliku o svim igračima kojima je dao šansu i sada je svjestan na koga može računati u martu, a na koga ne.

- Selektor je mogao vidjeti da određeni broj igrača nije za reprezentaciju i ovaj nivo takmičenja, ali isto tako je mogao vidjeti da neki igrači mogu igrati i da su oni budućnost bh. fudbala. Sigurno je da će utjecaj selektora biti važan. Moramo biti realni, nije sve tako crno, ali Ukrajina je favorit i bit će nam veoma teško u meču protiv njih, ali ne i nemoguće - zaključio je Pašić.

Ako izabranici Save Miloševića savladaju Ukrajinu, posljednja prepreka za plasman na Evropsko prvenstvo bit će im bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Izrael i Island.

Bosni i Hercegovina bi bila domaćin u obje utakmice, polufinale se igra 21. marta sljedeće godine, a finale pet dana kasnije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.