open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Pred derbi na Grbavici: Vukas cijeni Osima i respektuje Željezničar
Mislim da ove dvije ekipe svojim kvalitetom zaslužuju da dođe veliki broj publike, kazao je Vukas
03.08.2019. u 14:58
get url
text

Derbi 3. kola BHT Premijer lige BiH bit će odigran sutra od 20 sati na Grbavici, gdje će Željezničar ugostiti Zrinjski.

Plemići u Dolinu ćupova dolazi prepuni sampouzdanja nakon što su u četvrtak eliminisali favorizovani Utrecht i izborili prolaz u 3. kolo kvalifkacija UEFA Evropske lige.

- Apsolutno nemam više nikakav komentar za Utrecht. Svo što smo imali reći, rekli smo iza utakmice. To smo arhivirali. Uspjeh ostaje za navijače, neka oni guštaju, a mi se okrećemo novim izazovima. Ako želimo biti ozbiljni moramo ponavlja utakmice koje nam dolaze i biti pravi na prvoj sljedećoj - kazao je Hari Vukas, trener Zrinjskog i za mnoge tvorac senzacionalnog uspjeha protiv Holanđana.

Vukas je u superlativima govorio o Željezničara i treneru Amaru Osimu.

- Mislim da ove dvije ekipe svojim kvalitetom zaslužuju da dođe veliki broj publike, da bude pravi fudbalski derbi. Izuzetno cijenimo Želju, znam da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Siguran sam da će njihov trener Amar Osim, kojeg iznimno cijenim, s obzirom da je jedan od najtrofejnijih bh. trenera, ako ne i najtrofejniji, pripremiti svoju ekipu na najbolji mogući način. Mi ćemo isto tako neke stvari rotirati naravno, ali ne puno. Iznimno respektujemo Želju. Idemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu - rekao je Vukas.

Duel na Grbavici sudit će Dragan Petrović (Banja Luka), a meč počinje u 20 sati uz direktan TV prijenos na platformi Moja TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.