open-navfaktor-logo
search
Krenule pripreme
Prcić: Favoriti protiv Lihtenštajna i Islanda? Ako se tako postavimo...
Za razliku od Ermedina Demirovića, koji je na pripreme Zmajeva stigao pun samopouzdanja i optimizma, veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine Sanjin Prcić nešto je oprezniji.
04.09.2023. u 18:45
get url
text

- Spremni smo za nove izazove. Spremni smo na najbolji način da odgovorimo na ono što će selektor tražiti od nas - Prcićeve su riječi pred trening u Butmiru.

VEZANI TEKST - Demirović puca od samopouzdanja: Ako bude potrebno igrat ću i stopera
 

Na pitanje da li se BiH treba nametnuti kao ekipa koja je bolja od Lihtenštajna i Islanda i osvojiti šest bodova u dvije utakmice, Prcić je bio poprilično oprezan:

- Ako se tako postavimo neće biti lako. Svaki protivnik ima kvaliteta, ali mi trebamo vjerovati u sebe. Selektor od prvog dana nam to govori, jer reprezentacija posjeduje kvalitet i može napraviti velike stvari i sve zavisi od nas. Od načina rada, profesionalizma koji ćemo svakodnevno davati, zalaganja na treningu i utakmicama.

Zmajeve je na okupljanju dočekao novi selektor Meho Kodro.

- Pozitivan je kao ličnost, znamo kakvu je fudbalsku karijeru imao. I trenersku karijeru ima iza sebe, ima puno iskustva i sigurno ćemo puno naučiti - zaključio je veznjak Strasbourga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.