open-navfaktor-logo
search
Mladi veznjak Rostova
Potencijalni Zmaj se požalio na uvrede upućene sa klupe U-21 selekcije BiH
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem u trećem susretu kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine remizirala je sa selekcijom Švedske.
10.09.2021. u 09:53
get url
text

Mladi timovi dvije zemlje podijelili su bodove nakon što je susret u Trening-kampu FSBiH u Zenici završen s 1:1.

U ovom meču na terenu smo mogli vidjeti i mladog Armina Gigovića, ali u dresu gostujućeg tima.

Vezni fudbaler ruskog Rostova jedan je od onih koji se spominjao kao jedan od onih koji bi mogli krenuti putem Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića, koji su se nakon nastupa za omladinske selekcije Švedske odlučili seniorsku reprezentativnu karijeru graditi u dresu Zmajeva.

Gigović je u Zenici igrao do 69. minute, no otkrio je da iz zemlje iz koje vuče korijene baš i ne nosi lijepe uspomene nakon utakmice protiv BiH.

- Čuo sam vrijeđanje mene i moje porodice u toku utakmice. Nisam uspio vidjeti od koga tačno su dolazile jer sam bio fokusiran na utakmicu, ali sam ih čuo jasno i glasno od jednog trenera. Na prebacivanja i dobacivanja od strane igrača nisam se osvrtao jer to se dešava svugdje u žaru borbe, ali ostao sam u šoku kada sam čuo psovke od trenera - rekao je Gigović za SCsport.ba.

Mladi veznjak je dodao da mu je posebno krivo bilo jer je na tribinama bio njegov otac, koji je morao slušati te uvrede.

- Najviše me boli što je na tribinama bio moj otac koji je mahsuz došao iz Švedske u svoj rodni kraj i doživio ovakvu neugodnost i vrijeđanje - rekao je Gigović, koji je naglasio da je sve ostalo bilo super.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.