open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
Petak u ritmu nedjelje: Željo u Posušju, derbi začelja u Gabeli
AUTOR: Faktor
19.04.2024. u 08:58
get url
text
Premijerligaški fudbal neće se igrati u nedjelju, ali ćemo zato danas gledati tri meča 27. kola bh. elite, dok će preostala tri susreta biti odigrana sutra.
Petak će praktično biti u ritmu nedjelje, a program počinje u 16 sati u Gabeli, gdje će GOŠK i Tuzla City igrati derbi začelja.
Domaći su za nijansu u boljoj situaciji, jer imaju bod više, ali daleko od toga da opušteno mogu ući u ovaj duel. Svaki bod je izuzetno važan, posebno pred domaćim navijačima, pa će GOŠK učiniti sve da dođe do bodova koji "zlato vrijede".
Na Mokrom docu će gostovati Željezničar. Posušje je u gornjem dijelu tabele, još ima šanse za plasman u Evropu, dok Plavi žele trijumf za bijeg iz crvene zone (trenutno su na pretposljednjoj poziciji koja vodi u Prvu ligu FBiH).
Domaći još nemoj prvenstveni poraz u proljetnom dijelu sezone dok je tim sa Grbavice nakon tri uzastopna poraza vezao dvije utakmice u kojima je neporažen napustio stadion (savladao Slogu u Doboju i remizirao sa Sarajevom na Grbavici). Seriju pozitivnih rezultata izabranici Brune Akrapovića pokušat će nastaviti i protiv Posušja, iako će to biti izuzetno teško.
Program u petak zatvaraju Velež i Zvijezda 09 koji će snage odmjeriti na stadionu Rođeni u Mostaru. Ovdje su Mostarci apsolutni favoriti jer su gosti porazom u prošlom kolu na domaćem terenu od GOŠK-a šanse za opstanak sveli na minimum.
Velež se bori za Evropu i svaki drugi rezultat osim pobjede izabranika Deana Klafurića bio bi prvorazredna senzacija.
Parovi, sudije i satnica 27. kola PLBiH
petak, 19. april
GOŠK - Tuzla City (Dražen Marić, 16 sati)
Posušje - Željezničar (Ernes Džemidžić, 18 sati)
Velež - Zvijezda 09 (Miloš Gigović, 20 sati)
subota, 20. april
Široki Brijeg - Igman (Antoni Bandić, 13.30 sati)
Sloga - Zrinjski (Nihad Ljajić, 16 sati)
Sarajevo - Borac (Mirza Kazlagić, 20.45 sati)
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.