open-navfaktor-logo
search
Napustio FK Sarajevo
Pejović uzvratio "udarac": Bio mi je onemogućen pristup treninzima, želio sam pomoći ekipi u finišu sezone
Sada već bivši član FK Sarajevo Aleksandar Pejović iskoristio je pravo koje mu daje FIFA-in pravilnik o statusu i transferu igrača, te je kao strani državljanin unutar BiH danas izjavio raskid ugovora sa Fudbalskim klubOM Sarajevo, saopćio je Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine.
27.05.2021. u 11:46
get url
text

Vezni igrač koji je nedavno suspendovan, zajedno s Tinom Svenom Sušićem, službeno je postao slobodan igrač, a svoja prava zbog izostalih plaća potraživati će na FIFA-inom sudu.

VEZANI TEKST - Predsjednik Sarajeva otkrio šta se dešava sa suspendovanim Sušićem i Pejovićem

Pejović je preko Sindikata iznio stav u vezi s raskidom ugovora sa Bordo klubom i tako uzvratio "udarac" klupskom rukovodstvu zbog svega što su na njegov račun iznijeli na press konferenciji koja je održana u utorak.

- U proteklim danima se nisam javno oglašavao. Poštovao sam svoje ugovorne obaveze i pravilnike kluba. Međutim, danas sam raskinuo svoj ugovor i okončao svoj angažman u Fudbalskom klubu Sarajevo. Nalazim se na putu kući i s obzirom na to da je u proteklom periodu bilo dosta spekulacija oko mog statusa, osjećam potrebu radi sebe, svog ugleda i integriteta, ali i javnosti i navijačima da obrazložim - rekao je Pejović, te dodao:

VEZANI TEKST - Dvojica iskusnih veznjaka Sarajeva odstranjena iz ekipe

- Odlukom direktorice sam odstranjen iz ekipe i poslan na godišnji odmor. Nisam imao razgovor sa šefom struke, bilo mi je onemogućeno da pristupim treninzima. Imao sam želju da pomognem ekipi u finišu sezone, međutim nisam imao priliku niti sam dobio adekvatno objašnjenje. Moram istaći da za vrijeme mog boravka u klubu nikakav incident nisam napravio niti je ikada bilo kakva procedura protiv mene pokrenuta. Klubu sam nudio mogućnost da se rastanemo u miru i prijateljskim okvirima. Tražio sam samo ono što mi se duguje do tog trenutka, ali klub se na to oglušio. Na kraju, mogu reći da sam u Sarajevu imao lijep period i zahvaljujem se prije svega mojim saigračima na odličnoj saradnji, kojima od srca čestitam na jučerašnjoj pobjedi i osvajanju trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine i želim svima puno sreće u nadolazećoj sezoni.

Podsjećanja radi, Pejović je zajedno sa Sušićem iz ekipe odstranjen 16. maja, da bi na press konferenciji održanoj prije dva dana predsjenik UO FK Sarajevo Damir Kasum istakao kako je spomenuti dvojac remetio trenažni proces, što se baš i ne podudara s onim što je rekao sada već bivši fudbaler Bordo tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.