open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Ovo je najbolji tim 5. kola Premijer lige BiH u fudbalu
Dueli 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu donijeli su nekoliko iznenađenja, a svakako da je najveće pobjeda Mladosti na Grbavici.
26.08.2020. u 16:32
get url
text

VEZANI TEKST - Ovo je najbolji tim 4. kola Premijer lige BiH u fudbalu

Tim iz Doboja kod Kaknja slavio je protiv Željezničara sa 1:0, a strijelac pobjedonosnog gola bio je Nedim Hadžić.

Velež je u derbiju kola ostao neporažen kod prvaka na Koševu, odigravši 1:1 protiv Sarajeva, dok je Široki Brijeg zadržao sjajnu formu slavivši protiv Borca sa 3:0.

Semir BUKVIĆ, Azur MAHMIĆ, Nedim HADŽIĆ (NK Mladost DK) - Prvi duel ove dionice odigrali su Željezničar i Mladost. Plavi su prije ovog meča bili neporaženi sa stopostotnim učinkom i činilo se da je pitanje samo sa koliko razlike će slaviti protiv nemoćne Mladosti. Ipak, gosti su nisu predavali.

Sjajni golman Bukvić skinuo je nekoliko zicera, mladi stoper Mahmić bez problema je izlazio na kraj sa napadačima Želje, a lucidni napadač Hadžić jednim potezom zaslužio je epitet junaka. Istina, pomogao mu je i Aleksandar Kosorić, stoper Plavih, koji je reagovao u stilu amatera, a Hadžić je to iskoristio i sjajnim udarcem matirao je lidera.

Stjepan RADELJIĆ, Marko Pervan, Toni JOVIĆ (NK Široki Brijeg) - Tim sa Pecare je u sjajnoj formi. Rezultatskoj, ali i igračkoj. Izabranici trenera Tonija Karačića bez poraza su i nakon 5. kola.

Proteklog vikenda na domaćem terenu deklasirali su Borac sa 3:0. Stoper Radeljić načeo je mrežu Pavlovića, a pogađali su i Pervan, te Jović, koji je na najbolji način zamijenio Alena Jurilja (zbog lakše povrede ostao na klupu i priliku dobio u drugom poluvremenu).

Pero STOJKIĆ, Anes MAŠIĆ (NK Zrinjski) - Plemići su do druge pobjede ove sezone stigli protiv Slobode. Mostarci su većim dijelom utakmice, posebno u prvom poluvremenu, dominirali nad protivnikom i pravo je čudo kako su Tuzlaci kući otišli sa jednim golom u mreži. Istina, mogla je Sloboda i do boda, ali novo pojačanje Dženis Beganović nije bio na nivou u nekoliko navrata.

Stojkić je bio sjajan u prvom dijelu, režirao je nekoliko prilika za Nemanju Bilbiju, koji nije bio golgeterski raspoložen. Mašić je i drugi put postigao gol koji je Zrinjskom osigurao tri boda (pogodio i u prvom kolu protiv Olimpika za 1:0).

Mehmed ĆOSIĆ (FK Velež) - Rođeni su odigrali odličnu utakmicu na Koševu protiv Sarajeva, posebno u prvom poluvremenu kada su ostvarili i rezultatsku prednost.
U 44. minuti matirali su prvaka u tri poteza. Golman Bobić je ispucao loptu, Brando iskoristio grešku Hodžića, desnog beka Sarajeva, te uposlio svog desnog beka Ćosića koji je pogodio za 0:1. Bordo tim je do izjednačenja stigao u nastavku meča kada je pogodio Ivan Jukić.

Ajdin NUKIĆ (FK Tuzla City) - Građani su vezali dvije uzastopne pobjede, a kao i u trijumfu protiv Mladosti sjajnu rolu odigrao je Ajdin Nukić. Desno krilo je u trijumfu protiv Olimpika pogodilo za 2:0 nakon soloakcije. Nukiću je ovo ovosezonski prvjenac, ali je upisao i tri asistencije.

Nikola MANDIĆ (FK Krupa) - U remiju Krupe i Radnika postigao je iznednačujući gol za domaće (1:1). Bio mu je ovo prvi ovosezonski gol, a golmana bijeljinskog tima matirao je nakon sjajne soloakcije.

Trener kola

Elvedin BEGANOVIĆ (FK Mladost DK) - Sjajno je postavio taktiku na Grbavici, gdje je nadmudrio svog iskusnijeg kolegu Amara Osima, a njegov tim iznenađujuće je slavio prvu ovosezonsku pobjedu.

Beganović je sjano motivisano svoje igrače, koji su od prvog do zadnjeg minuta vjerovali da mogu iznenaditi favorizovanog rivala i nanijeti mu prvi poraz ove sezone. Pravovremeno je vukao svaki potez, a njegovi izabranici sačuvali su prednost koju su stekli nakon pola sata igre.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.