open-navfaktor-logo
search
Antipropaganda fudbala
Očajna forma gradskih rivala: Željo i Sarajevo nikad gori pred derbi!
Proljetni dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu nije najbolje krenuo za Sarajevo i Željezničar.
26.02.2024. u 18:11
get url
text

VEZANI TEKST - FK Sarajevo izgubio identitet, hoće li "preživjeti" Rožman i Ibričić?

Bordo tim je upisao dva poraza, a komšije sa Grbavice osvojile su jedan bod, uz katastrofalnu igru u današnjem porazu od Širokog Brijega.

Forma sarajevskih premijerligaša je očajna pred gradski derbi koji je na rasporedu u nedjelju (3. marta) od 18.45 sati u Dolini ćupova .

Gledajući zadnjih pet susreta Željezničara i Sarajeva, ove dvije ekipe imaju najgore rezultate u PLBiH!

Željo je u tom segmetnu prikovan za dno tabele i čvrsto drži fenjer. Plavi su osvojili smo bod protiv Zrinjskog (0:0) prije devet dana na Grbavici, te su upisali četiri poraza (Tuzla City 0:3, Velež 0:1, GOŠK 0:1, Zrinjski 0:0, Široki Brijeg 0:2). Bolna je činjenica da Željezničar u tim susretima nije postigao ni jedan gol (0:7)!

VEZANI TEKST - Željo ne uči iz poraza: Slijedi "paklen" raspored i moguća borba za opstanak, koliko će izdržati Bašić?

Nešto bolje rezultate, dovoljne za pretposljednje mjesto, imaju igrači Sarajeva. Oni su u zadnjih pet prvenstvenih susreta ostvarili jednu pobjedu (GOŠK 3:0) i četiri poraza (Velež 0:1, Zrinjski 0:2, Široki Brijeg 1:3, Zvijezda 0:1) uz gol-razliku 4:7.

Kada sve ovo sagledamo, uz očajne rezultate i antipropagandu fudbala koju demonstriraju, teško je očekivati da ćemo uživati u derbiju. Mada, možda nas fudbaleri i demantuju...

Gotovo sigurno je da će navijači, kao gotovo uvijek, biti na visini zadatka i da će ispuniti tribine Grbavice, te pokazati da zaslužuju gledati bolji fudbal od ovog koji prikazuju fudbaleri Željezničara i Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.