open-navfaktor-logo
search
Bruka sa Maksimira
Novi skandal: Poslušajte sramotne psovke hrvatskih sudija tokom utakmice Dinamo - Rijeka
Skandalima u Hrvatskoj nema kraja! VAR afera uzima sve veći mah, čak i nakon što je Bruno Marić, šef hrvatskih sudija podnio ostavku. 
01.03.2024. u 15:13
get url
text

Procurio je još jedan snimak konverzacije sudija na utakmici HNL-a, i to derbija između Dinama i Rijeke u kojem su domaći na Maksimiru slavili sa 1:0.

Situacija o kojoj je ovdje riječ vezana je za gol koji je postigla Rijeka, ali koji je naknadno poništen zbog ofsajda.

Na početku drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0, sudija Dario Bel dosudio je faul za Rijeku. Igrači i klupa Dinama bunili su se tvrdeći da je bio prekšaj, ali za njih, no Bel je ostao pri odluci. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca, Mirko Marić glavom je zabio za vodstvo Rijeke 1:0. Bel je prvobitno priznao gol i pokazao na centar.

Snimka koja je dospjela u javnost otkriva kako je u to vrijeme tekla konverzacija između glavnog sudije Bela i VAR sobe, piše Index. Nejasno je ko od njih govori koju rečenicu od onih što slijede.

- Ofsajd? Potencijalni ofsajd? - čuju se pitanja, a onda slijedi serija groznih i sramotnih psovki:

- Igraj, to je gol. Nema faula. J*** ti Bog majku u pičku. J*** ti Bog majku u**anu, ti j*** Bog majku...

Na snimci je teško procijeniti koji sudija je psovao. Glavni sudija utakmice bio je Bel, dok su mu pomoćnici bili Goran Pataki i Marjan Tomas. Četvrti sudija je bio je Zdenko Lovrić, a u VAR sobi su bili Igor Pajač i Ivan Mihalj.

Sramni snimak konverzacije sudije možete poslušati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.