open-navfaktor-logo
search
Trijumf Radničkog 1923
Nova gostujuća trica: Dudić "potopio" legendarnog Rusa
Do četvrtog trijumfa, a trećeg na gostovanjima u Superligi Srbije, stigao je Radnički 1923 iz Kragujevca pod komandom bosanskohercegovačkog trenera Feđe Dudića.
06.11.2023. u 18:57
get url
text

Radnički 1923 je večeras u Subotici nadigrao Spartak rezultatom 3:1, potpuno zasluženo, naročito po prikazanom u drugom poluvremenu.

Gosti su poveli pogotkom Bevisa u 65. minuti, Vidakov je u 80. minuti uduplao prednost Radničkog, a da će Radnički u Kragujevac odnijeti sva tri boda potvrdio je Kerkez autogolom u 83. minuti.

Subotičani su počasni gol postigli preko Todorovskog u 86. minuti.

Vrijedi istaknuti i to da na klupi Subotičana sjedi Aleksandar Keržakov, jedan od najboljih strijelaca u historiji ruskog fudbala, bivši igrač Zenita, Seville, Moskovskog Dinama i nekadašnji član ruske reprezentacije.

Keržakov se u aprilu 2023. usprotivio ruskoj agresiji na Ukrajinu i sa porodicom "privremeno" otišao u Dubai. Od ljeta ove godine je na klupi Spartaka.

Prethodno je u Rusiji radio kao selektor omladinskih selekcija nacionalnog tima, a potom i kao trener Tom Tomska, Nizhny Novgoroda, te kiparskog Karmiotissa.

Tablice omogućuje Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.