open-navfaktor-logo
search
Veliki peh
Neviđena drama u Dinamu: Povrijedio se iskusni čuvar mreže, Jakirovića u posljednji čas "spasio" golman iz Sarajeva
Sergeju Jakiroviću, bosanskohercegovačkom stručnjaku, ne ide ove sezone dobro u Dinamu.
05.12.2023. u 10:14
get url
text

Osim čestih rezultatskih kriza, Modri imaju veliki broj problema sa povredama.

Još jedan u nizu povrijeđenih je prvi golman ovog tima Danijel Zagorac.

Naime, "jedinica" Dinama se povrijedila pred utakmicu protiv Slaven Belupa prilikom izlaska iz svlačionice na zagrijavanje.

Odmah je bilo jasno da ne može početi meč u Koprivnici, a niti biti zamjena Nevistiću. U Dinamu su u panici zvali zamjenu koja je stigla iz Zagreba.

Iz glavnog grada Hrvatske je "potegnuo" mladi Faris Krkalić i spasio stvari pred utakmicu, u kojoj je Dinamo slavio sa 2:0.

- Zagorac je prilikom izlaska iz svlačionice stao na stepenicu, vjerovatno zaleđenu i izvrnuo zglob. Nije mogao šutnuti loptu, pa smo morali reagirati. Kasnije nije mogao biti ni na klupi, pa je Krkalić naknadno došao u Koprivnicu. Ma mogu knjigu napisati šta nam se sve događa ove polusezone.

Bit ćemo ubuduće pametniji, barem na ova kraća putovanja voditi više igrača. Zagorac? Kaže da je dobro, sljedećih dana će biti na terapiji - rekao je Jakirović nakon utakmice.

Krkalić je rođen 2002. godine u Sarajevu, a u Dinamo je stigao iz Akademije FK Sarajevo u ljeto 2018. godine.

Prošlu polusezonu proveo je na posudbi u drugoligašu Kustošiji, a prije toga dvije godine je proveo na posudbi u Sesvetama.

Ove sezone je branio za Dinamo u nekoliko prijateljskih mečeva, a uskoro se očekuje i njegov zvanični debi za prvi tim Modrih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.