open-navfaktor-logo
search
Privrženost i vjernost
Navijači Hajduka postavljaju standarde, mrtva trka sarajevskih rivala
Navijači Hajduka u prve tri sedmice 2024. godine kupili su više od 70.000 članskih kartica i tako još jednom pokazali nevjerovatnu privrženost i vjernost klubu s Poljuda i ponosu Dalmacije.
23.01.2024. u 21:14
get url
text

Članske kartice Hajduka prodaju se po cijeni od 20 eura za osobe od 18 do 65 godine, te po 10 eura za maloljetnike i one starije od 65 godina.

Procjene su da je ova akcija u kasu kluba donijela više od milion eura.

Hajduk dobro stoji na tabeli, poslije dugo vremena je osvojio jesenju titulu, a atmosferu u Splitu dodatno je "zapalio" transfer Ivana Perišića na Poljud.

Kakva je situacija u Bosni i Hercegovini, odnosno bh. klubovima? Sarajevo i Željezničar mogu se pohvaliti ogromnom bazom fanova i upravo sarajevski rivali vode mrtvu trku po broju prodatih članskih kartica.

U trenutku pisanja teksta FK Sarajevo je imao 4.127 članova u 2024. godini.

Cijena "basic" godišnjeg članstva u FK Sarajevo iznosi 20 KM. Za članove do 14 godina članska kartica košta 15 KM, koliko i za osobe sa 65 i više godina.

Na ovaj način su navijači u klub od početka godine "upumpali" oko 60.000 KM.

Članska kartica Sarajeva važi za kalendarsku godinu, odnosno od 1. januara do 31. decembra.

Pored osnovnih verzija, Sarajevo je za navijače pripremilo i "baby" paket po cijeni od 40 KM i "plus" paket od 110 KM koji uključuje i dres na poklon.

Vrijedi istaknuti i da bordo članska kartica ne važi za domaće utakmice Sarajeva.

FK Željezničar od 1. januara ima 4.084 aktivnih članova. Cilj je, prema zvaničnoj web stranici kluba, prodati 8.371 člansku karticu u 2024. godini.

Članarina FK Željezničar iznosi 20 KM. Od starta godine klub je na osnovu prodatih članskih kartica prihodovao 81.680 KM.

- Kao vlasnik članske kartice Fudbalskog kluba Željezničar, stičete pravo na benefite koje ne mogu koristiti drugi simpatizeri kluba - napominju iz Željezničara. Ti benefiti uključuju pravo kupovine sezonske ulaznice, najmanje 10 posto popusta na sve artikle u klupskog fan shopu, pravo kandidovanja i predlaganja kandidata za Skupštinu kao najviši organ kluba, pristup limitiranim promotivnim akcijama, popuste prilikom kupovine kod određenih sponzora i partnera kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.