open-navfaktor-logo
search
Golgeterska kriza
Najbolji strijelac Sarajeva posti 607 minuta: Može li protiv Borca pronaći put do mreže?
Autor: S. S.
12.03.2024. u 18:46
get url
text
Renan Oliveira u golgeterskoj krizi
Renan Oliveira u golgeterskoj krizi
FOTO: Ajdin Cocalić
Rezultatska kriza drma Fudbalski klub Sarajevo, a kroz svojevrsni golgeterski post prolazi najbolji strijelac Bordo tima Renan Oliveira.
Brazilac u dresu Sarajeva ove sezone postigao je sedam golova, svih sedam u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  Sedam pogodaka, šest u prvenstvu i jedan u Kupu zabio je i Hamza Čataković, uz mnogo manje minuta provedenih u igri.
Posljednji put Oliveira je mrežu tresao u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u pobjedi protiv GOŠK-a rezultatom 3:0.
Od tada je Oliveira odigrao pet premijerligaških utakmica po 90 minuta bez postignutog pogotka, a u strijelce se nije upisivao ni u dva odigrana meča u Kupu BiH.
Ukupno je Oliveira proveo na terenu 607 minuta, a da nije postigao pogodak. Od dolaska na Koševo iz litvanskog Žalgirisa 26-godišnjak je zabio 17 golova u 38 nastupa.
Svoju svojevrsnu krizu Brazilac ima priliku prekinuti protiv Borca u revanšu četvrtfinala Kupa BiH. Za Sarajevo je to meč koji bi mogao odrediti daljni tok sezone. Eventualna eliminacija značila bi još jednu sušnu godinu, s obzirom na to da je i trener Sarajeva Simon Rožman potpisao kapitulaciju kada je premijerligaška bitka za titulu u pitanju.
Sarajevo i Borac ove sezone igrali su tri puta. Sva ti meča završena su neriješenim rezultatom (1:1, 1:1, 0:0).
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.