open-navfaktor-logo
search
Sloboda bez uprave
Na Tušnju muk: Ponavlja se "ljeto 2023", slijedi nova trakavica
Skupština Fudbalskog kluba Sloboda na sjednici u ponedjeljak većinom glasova usvojila je ostavku Senada Mujkanovića na mjesto predsjednika, što znači da odlazi i kompletan upravni odbor kluba.
12.12.2023. u 15:09
get url
text

Ništa nije slutilo da će na Tušnju biti tako turbulentno nakon što je Sloboda prošla prva kroz cilj i osvojila titulu jesenjeg prvaka u Prvoj ligi FBiH. Ali nesuglasice koje su trajale na relaciji Upravni odbor - Skupština kluba dovele su do toga Mujkanović podnese neopozivu ostavku u četvrtak. U nastavku zasjedanja ona je i usvojena, iako za time, tvrde nam upućeni, nije ni bilo potrebe. 

Na Tušnju je i dalje muk. Predsjednik Skupštine Aleksandar Jović kazao nam je da će se klub tokom dana oglasiti saopćenjem za javnost. Do zaključenja ovog teksta to nije učinjeno. Još se čekaju naredni koraci koji će biti napravljeni. Prvi je pronalazak mandatara za sastavljanje novog upravnog odbora.

Navodno bi sve moglo biti završeno novim javnim pozivom. Slična situacija dogodila se i tokom ljeta ove godine, nakon što je Elmir Šećerbegović poslije rezultatskog kraha i ispadanja iz Premijer lige BiH otišao s mjesta predsjednika.

VEZANI TEKST - Kako je došlo do obrata na Tušnju: Šta je Husić odbio, a Mujkanović prihvatio?
 

Tada je raspisan javni poziv na osnovu kojeg je je kao jedini kandidat na kraju ostao Azmir Husić. Aktuelni član Izvršnog odbora FSBiH i počasni predsjednik Tuzla Cityja na kraju nije odabran jer je došlo do nesuglasica vezanih za način popunjavanja i rada Skupštine kluba. Na kraju je iz drugog plana na kormilo došao Mujkanović.

Bilo kako bilo, novu upravu čeka kreiranje budžeta za drugi dio takmičarske godine, planiranje starta priprema i svega vezanog za sportski segment, a na osnovu kojeg će biti jasno da li će Sloboda i dalje biti ozbiljan kandidat za povratak u elitu. Ako je to više i cilj. Jer tokom dvodnevnog zasjedanja skupštinara salom se često provlačila riječ "stabilizacija". A navodna stabilizacija dovela je Slobodu na niske grane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.