open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Na Tušnju bitka za opstanak, Sarajevo potvrđuje najbolju startnu poziciju
Utakmicama 22. kola BHT Premijer lige BiH ovog vikenda se završava osnovni dio sezone, nakon čega će biti pozunat raspored posljednje trećine elitnog razreda našeg fudbala.
07.03.2020. u 08:05
get url
text

Tri utakmice će biti odigrane u subotu, a tri u nedjelju.

Derbi subotnjeg programa svakako je duel starih rivala Slobode i Čelika. Nekadašnji velikani eks jugoslovenskog fudbala daleko su od vrha tabele i na Tušnju će igrati derbi za opstanak.

Tuzlaci su 13 kola bez pobjede (posljednju prvenstvenu pobjedu upisali 14. septembra 2019. godine) i ovaj negativni niz pokušat će prekinuti protiv Čelika. S druge strane Zeničani su u opasnoj zoni (pretposljednji) i pokušat će osvojiti bod(ove) protiv direktnog rivala u borbi za opstanak. Tim sa Bilinog polja će biti oslabljen, jer protiv Slobode neće nastupiti Aidin Mahmutović, Semir Bajraktarević, Kenan Horić i Vladimira Grahovca.

U druga dva današnja duela prednost je na strani domaćina.

Sarajevo će ugostiti Mladost i tražit će novu pobjedu kojom će potvrditi prvo mjesto i bolju startnu poziciju uči trećeg dijela sezone. Bordo timu je dovoljan i bod kako bi teoretski osigurali prvo mjesto. Timu iz Doboja kod Kaknja "gori pod nogama" i pokušat će osvojiti bod(ove) kako bi pobjegao iz opasne zone. U Mladosti su svjesni da svaki bod znači veliki korak ka luci spasa, pa će sigurno učiniti sve da pomrsi račune lideru i aktuelnom prvaku BiH.

Radnik ne bi trebao imati problema u lokalnom derbiju protiv Zvijezde 09. Tim iz Etno-sela Stanišić je već jednom nogom ispao iz elite, dok se izabranici Slavka Petrovića još nisu oprostili od Evrope (zaostaju čest bodova iza trećeplasiranog Zrinjskog).

Nedjeljni program će biti znatno bogatiji. Od 14.30 sati u Vrapčićima će se sastati Velež - Borac, dok u 18 počinju dva derbija - bitka za Hercegovinu između Širokog Brijega i Zrinjskog, te duel Željezničara i Tuzla Cityja.

Parovi, sudije i satnica

Subota, 15 sati

BIJELJINA: Radnik - Zvijezda 09 (Frano Jelić, Goran Dujak, Jure Musa)
TUZLA: Sloboda - Čelik (Irfan Peljto, Dženan Milić, Davor Beljo)

Subota, 18 sati

SARAJEVO: Sarajevo - Mladost (Dragan Petrović, Bojan Maksimović, Radoslav Kačavenda)

Nedjelja, 14.30 sati

MOSTAR: Velež - Borac (Adis Mulahasanović, Moamer Čaušević, Stefan Tešanović)

Nedjelja, 18 sati

SARAJEVO: Željezničar - Tuzla City (Sabrija Topalović, Damir Lazić, Mirza Demir)
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Zrinjski (Haris Kaljanac, Amir Kadić, Enes Đozić, Ermin Sivac, Admir Musić)

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.