open-navfaktor-logo
search
Kraj ugovora
Mourinho ne računa na njega: Brat bivšeg bh. reprezentativca napušta Romu
Ante Ćorić, bivši fudbalski reprezentativac Hrvatske, ovog će ljeta postati slobodan igrač.
09.06.2023. u 22:26
get url
text

Roma mu neće produžiti ugovor, potvrđuju to portali Roma Forever i Planeta Roma, koji se bave rimskim klubom te Transfermarkt, portal specijaliziran za transfere i tržišnu vrijednost fudbalera.

Ćorić je u Romu stigao 2018. godine iz Dinama za šest miliona eura. Imao je tada 21 godinu i tri nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, u koju ga je pozvao Ante Čačić.

Prije transfera u Romu s Dinamom je osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske te tri Kupa. 

Međutim, u Romi se nije snašao, te je upisao samo tri nastupa.

U dvije utakmice u Serie A skupio je 22 minute, dok je u jednoj u Ligi prvaka dobio 26 minuta. Uslijedile su brojne posudbe pa je neko vrijeme proveo u španskoj Almeriji, nizozemskom Venlu, Olimpiji iz Lubljane te švicarskom Zurichu.

U posljednjih pet godina zabio je tek jedan pogodak, i to pretprošle sezone za Zurich, s kojim je postao prvak Švicarske.

Prošle sezone vratio se u Romu, za koju nije upisao ni minute. Mourinho ga je otpisao te čekao da mu istekne ugovor kako bi ga se mogao riješiti. Nakon 30. juna Ćorić će biti slobodan igrač.

Ante je mlađi brat Josipa Ćorića, bivšeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine i nekadašnjeg fudbalera Širokog Brijega.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.