open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Mourinho nakon poraza: Teško je igrati na umjetnoj travi, nadam se da ćemo u revanšu imati bolje sudije
Roma predvođena Jose Mourinhom poražena je kod Bodo Glimta u prvom meču četvrtfinala Koferencijske lige, a domaći su slavili sa 2:1.
08.04.2022. u 09:24
get url
text

Vučica ni u trećem susretu protiv norveške ekipe ove sezone nije upisala pobjedu. Podsjetimo, ove dvije ekipe igrale su i u grupnoj fazi te su u Norveškoj domaći pobijedili čak 6:1, a u Rimu je bilo 2:2.

Mourinho nije krio razočaranje porazom svog tima.

- Primili smo dva gola iz prekida i nakon odbijanca, mi također postižemo dosta golova nakon prekida, ali nije dobro kad ih ovoliko primiš. Njihov prvi gol je bio smiješan. Ipak, da budem iskren, najviše me brine povreda Mancinija, do toga je došlo zato što smo igrali na umjetnoj travi - rekao je portugalski stručnjak i dodao:

- Jasno, Bodo je zahtjevan protivnik, no isto tako vjerujem da ćemo imati i dobrog glavnog sudiju i dobre pomoćnike u revanšu - rekao je Mourinho, pa za kraj pa pojasnio šta je htio reći:

- Kad smo igrali u Rimu protiv njih, sudija nam nije dosudio dva očigledna penala, a danas su nam u dvije akcije krivo dosudili ofsajd. Prvo poluvrijeme završilo je tako što je arbitar podigao zastavicu za ofsajd poslije ubačene lopte iz auta, što pokazuje na kojem je nivou suđenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.