open-navfaktor-logo
search
Ptica selica
Mladi Zmaj za manje od devet mjeseci promijenio čak četiri kluba
Anes Krdžalić, mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, za malo manje od devet mjeseci je odradio čak četiri transfera (uključujući i posudbe).
18.09.2023. u 19:43
get url
text

Krdžalićevo neobično putovanje započinje u januaruove godine. Naime, veznjak rođen u Doboju je od 2017. u Dinamu na stipendijskom ugovoru, a takav ugovor mu je isticao u junu ove godine. Ali, ugovor je raskinut pola godine prije kraja, u januaru ove godine.

Već idući dan Krdžalić potpisuje ugovor s Kustošijom, drugoligašem iz kojeg je Andy Bara nedavno Mikayla Fayea prodao u Barcelonu za, kako su iz agencije naveli, pet miliona eura. Međutim, već početkom februara Krdžalić je otišao dalje.

Drugog februara otišao je na posudbu u ljubljansku Olimpiju i tamo ostao do 15. juna ove godine. Do kraja sezone odigrao je 15 utakmica za slovensku ekipe, a u junu se vratio u Zagreb i odmah je raskinuo ugovor s Kustošijom.

Dinamo ga je opet doveo 12. jula i potpisao s njim prvi profesionalni ugovor. Ali, prije nego što je odigrao ijednu utakmicu za seniorski tim ili prije nego što je prošao pripreme s prvom ekipom, odmah je proslijeđen na posudbu u Lokomotivu.

Opravdano se postavlja pitanje ko je u Dinamu najprije pustio mladog igrača, a onda se vrlo brzo predomislio i doveo ga još jednom, iako se iz kluba od početka komunicira kako će klub smanjiti broj ugovora, posebno s igračima na posudbama na koje se ozbiljno ne računa.

Prema izvorima bliskom igraču, Index.hr je saznao o čemu je riječ. Naime, tadašnji trener Igor Bišćan je htio dovesti mladog igrača te je Dinamo isplastio Kustošiji sto hiiljada eura odštete za veznjaka. Krdžalić je uz Topića i Sučića trebao biti još jedan igrač kojem će Bišćan dati šansu.

Međutim, situacija se vrlo brzo promijenila te mu je Bišćan na pripremama rekao da na njega ne računa za ovu sezonu.

Zbog toga su Plavi morali smisliti novo rješenje te su ga poslali na posudbu u Lokomotivu.

Zanimljivo, Krdžalić je od dolaska u Lokomotivu oba susreta u hrvatskom prvenstvu presjedio na klupi, pa se postavlja pitanje da li je napravljen dobar potez ovom posudbom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.